Disney získalo svou Mulan

Filmy Knihy Novinky

O tom, že se chystá hraná verze Mulan jsme vás informovali už v únoru, teď se tvorba zase posunula dál.

Původně byla sice filmová premiéra ohlášena na 2. listopad 2018, ale Disney se film nakonec rozhodlo přesunout až na rok 2019. Na režijní stoličku usedne Niki Caro, scénář sepsali Elizabeth Martin a Lauren Hynek. V příštích dnech bychom se nejspíš měli dozvědět jména všech hlavních postav, zatím víme, že si filmovou Mulan zahraje Liu Yifei, která se objevila v řadě převážně čínských filmů jako The Forbidden Kingdom, Outcast a The Chinese Widow.

Mulan (v češtině Legenda o Mulan, Disney verze) vypráví příběh ze starověké Číny. Ani Velká zeď nedokázala zadržet hordy bojovných Hunů, kteří napadli mírumilovnou Říši středu. Moudrý a mezi lidem oblíbený císař proto vyhlašuje mobilizaci – jeden muž z každé rodiny musí vstoupit do armády, která má v rozhodující bitvě odrazit vojska dobyvatelů. Mezitím se v jedné zapadlé vesničce připravuje dívka jménem Mulan na své první setkání se svatební dohazovačkou. Jedině v roli poslušné manželky přinese Mulan své rodině radost a úctu celé vesnice.

Naneštěstí Mulan je na tuctovou nevěstu trochu divoká a tak její setkání s dohazovačkou dopadne zcela katastrofálně. A starýMulanin otec bude muset nastoupit do armády, protože v rodině není žádný jiný muž. Ještě téže noci se ovšem Mulan rozhodne, že si ostříhá vlasy, převlékne se za chlapce a narukuje místo svého otce, aby jej tak zachránila. V nastávajících nebezpečných dobrodružstvích naštěstí nebude sama. S pomocí duchů rodinných předků a rodinného draka strážného zachrání Mulan Čínu před krvelačnými hordami divokých Hunů a pro sebe a svou rodinu získá úctu celé země.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, HollywoodReporter.com, Collider.com, CSFd.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge