Cassandra Clare chystá novou sérii pro dospělé čtenáře

Knihy Novinky

Americká spisovatelka Cassandra Clare, vlastním jménem Judith Rumelt, baví své čtenáře prostřednictvím světa Lovců stínů už přes deset let. Z některých už jsou dávno dospělí a proto se svou příští sérii rozhodla zaměřit právě na ně. 

První díl série se bude jmenovat Sword Catcher a celá by měla mít pouze dva díly. Autorka informaci zveřejnila prostřednictvím svého účtu na síti tumblr:

Sword Catcher bude první knihou v mé nové sérii psané pro dospělé, mém úplně prvním projektu hrdinské fantasy. Mnoho mých čtenářů se mnou bylo celá léta a vyrůstali společně s mými postavami. A během těch let za mnou různě staří čtenáři chodili a říkali, že by si rádi přečetli knihy o starších postavách a že by také chtěli sledovat, jak od základů vytvořím svůj vlastní, nový svět.

Takže jsem šťastná, že můžu oznámit, že tyto knihy vyjdou díky nakladatelství Del Rey! Jsem nadšená, že budu spolupracovat s Anne Groell, která dělá editorku mimo jiné Naomi Novikové nebo Georgi R. R. Martinovi, a má ohledně fantastických světů pevnou ruku. Jsem nadšená z toho, že knihy vydá nakladatelství Random House, které je stejně nadšené z toho, že vám přinese příběh mladého muže vychovávaného jako dvojníka pro nedůstojného prince, mladé ženy předurčené změnit svět a spoustu dalších postav, u kterých se nemůžu dočkat, až je poznáte. 

Během dřívějšího rozhovoru pro server TMIsource prozradila, že se děj bude točit kolem chlapce jménem Kellian, který je v pěti letech unesen od své rodiny. Kelliana přivedou do zámku, ve kterém žijí král s královnou jeho země. Ti mají syna, který je Kelovi hodně podobný, a tak se z Kelliana stává „sword catcher“. V podstatě to znamená, že bude princi dělat dvojníka a vydávat se za něj při veřejných událostech, takže pokud by se někdo pokusil prince zabít, tak místo něj zemře právě jeho dvojník. Jenže jak Kel stárne, zjišťuje, že je korunní princ opravdu otřesný člověk a že vážně nechce za někoho takového položit vlastní život. A teprve tehdy to začne být opravdu zajímavé.

Kniha by měla vyjít až v roce 2021, ale vzhledem k tomu, kolik už má Cassandra naplánovaných knih ve světě Lovců stínů či v sérii Magisterium, se to dá vlastně pochopit.

Zdroje informací a obrázků: TheFandom.net, TMIsource.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge