Filmový Hercule Poirot se brzy vrátí

Filmy Novinky

Filmové studio Fox slaví s Vraždou v Orient expresu podle Agathy Christie úspěch a už začíná plánovat další snímek s Herculem Poirotem v hlavní roli. 

Společnost Twentieth Century Fox údajně připravuje filmovou adaptaci Poirotova případu Smrt na Nilu. Společně se tak vypravíme na říční vyhlídkovou plavbu a zimní krajinu vyměníme za severní Afriku.

Román Smrt na Nilu vyšel v originále už v roce 1937. Tentokrát se vydává Poirot na dovolenou do Caira a na vyhlídkové plavbě po horním Nilu dojde k pokusu o vraždu. A kdo jiný by měl případ vyřešit, než Hercule Poirot?

Jak Vražda v Orient Expresu, tak Smrt na Nilu již byla zfilmována v 70. letech. Slavného detektiva si tenkrát zahrál Peter Ustinov a sekundovaly mu například Mia Farrow, Maggie Smith či Angela Lansbury.

Na scénáři bude stejně jako v případě Orient Expresu pracovat Michael Green, režie a samozřejmě také role slavného detektiva by se měl znovu ujmout Kenneth Branagh. Kromě produkce tak zatím nejsou známá žádná další jména, ale je jisté, že se opět můžeme těšit na velice zajímavé obsazení.

Zdroje informací a obrázků: hollywoodreporter.com, hypable.com, imdb.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge