Bude z Pána prstenů seriál?

Knihy Novinky Seriály

Nejen Netflix a Hulu, ale i Amazon má už pěknou řádku svých seriálů a teď si například po Muži z vysokého zámku brousí zoubky na Pána prstenů.

Včera se v zahraničních médiích objevila první vlaštovka, která nakousla možnou seriálovou adaptaci oblíbené fantasy trilogie z pera J.R.R. Tolkiena. O možném převedení knih do seriálu se ovšem mluví už dlouho. Warner Bros. o tom jednalo s Netflixem i HBO, ale jelikož si WB říká o pěkně vysoké penízky za práva, nedomluvili se a do hry tak vstoupil Amazon.

Tvůrčí oddělení Amazonu prošlo nedávno čistkou, kdy odešel hlavně Roy Price, kterého producetka zmiňovaného seriálu Muž z vysokého zámku (podle knižní předlohy Philipa K. Dicka) obviňila ze sexuálního obtěžování. To je teď v Hollywoodu poměrně velké téma, ačkoliv celá situace se udála daleko dříve, než to v USA naplno propuklo. A teď se Amazon rozhodl jít novým směrem a cílit svou tvorbou na širší masu publika, proto se jako nejvhodnější volba jeví právě Pán prstenů.

Je to ovšem zvláštní, jelikož ještě půl roku zpátky měli dědicové po Tolkienovi problémy s dalším „oživováním“ Tolkienových knih, ale vypadá to, že se s Warner Bros. dokázali domluvit. Samozřejmě zatím nejde o žádnou oficiálně potvrzenou informaci, jelikož je vše ve fázi vyjednávání.

Ani není jisté, jestli by šlo o seriál podle knih Pána prstenů, anebo by se soustřeďoval na jiné příběhy z rozsáhlého universa. Ale jakmile bude ruka v rukávě, začnou hledat scénáristy, což ovšem i tak může nějaký ten čas zabrat. Tak tedy uvidíme, jestli se dočkáme stejného fenoménu, jakým byla trilogie díky Peterovi Jacksonovi.

Zdroj informací a obrázků: HollywoodReporter.com, Deadline.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge