Amazon přinese seriál ze světa Pána prstenů

Filmy Knihy Novinky Seriály

Před nedávnem jsme vám přinesli překvapivou informaci o tom, že se možná dočkáme seriálové podoby oblíbených knih J.R.R. Tolkiena. Dneska už to víme jistě.

Práva k tvorbě seriálu nakonec tedy opravdu vyhrál Amazon, částkově se hovoří o více jak 200 milionech dolarů a to je jen za možnost natáčet, samotná výroba seriálu bude stát další pěknou hromádku peněz. Navíc se studio zavázalo ne k jedné sérii ale hned k několika. Amazon bude na natáčení psolupracovat s Tolkien Estate, HarperCollins a New Line.

Zatím se mluví o tom, že se dějově podíváme před události prvního dílu trilogie, zároveň se uvažuje i o určitém spin-offu nebo spin-offech. Vypadá to, že se Amazon rozhodl najet na éru oblíbenosti fantasy seriálů, která brzy skončí s poslední sérií Her o trůny. Kdo ví, jestli se totiž dočkáme třetí řada Letopisů rodu Shannara, jelikož si druhá řada nevede zrovna dobře.

Zároveň se začínají otevírat nové otázky, jestli i z jiných úspěšných filmových počinů neudělat časem seriály. Hledáček je teď upřen na Harryho Pottera, jenže u toho něco podobného nejspíš zatím nehrozí, protože bychom se měli dočkat pěti filmů ze série Fantastická zvířata. Každopádně se můžeme těšit na dajší fantasy seriál, u něhož se teď rozběhnou přípravy v podobě psaní scénářů a hledání vhodných herců.

A třeba časem vznikne další kultovka…

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, HollywoodReporter.com, TheWrap.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge