Lockwood & spol. jako seriál

Knihy Novinky

Podle posledních zpráv to vypadá, že se dočkáme dalšího zajímavého seriálu podle knižní předlohy.

Knižní série Jonathana Strouda, Lockwood & spol., se dočká své seriálové podoby. Zatím je ovšem vše v úplných začátcích, za produkcí stojí Big Talk Productions, kteří mají za sebou třeba film Baby Driver. Sám autor se bude na tvorbě seriálu podílet a podle svých slov se už nemůže dočkat.

Lockwood & spol. je pětidílná série, která se odehrává v alternativním Londýně. Už více než padesát let sužuje Británii děsivá epidemie duchů. Vznikla řada parapsychických vyšetřovacích agentur, které se snaží zneškodňovat nebezpečné přízraky.

Lucy Carlyleová přijíždí do Londýna v naději, že si vybuduje úspěšnou kariéru u významné firmy. Místo toho skončí u nejmenší agentury ve městě, kterou vede okouzlující Anthony Lockwood. A když se jeden případ ošklivě zvrtne, Lockwood & spol. mají jedinou naději všechno napravit. To naneštěstí zahrnuje nutnost strávit noc v jednom z nejnebezpečnějších strašidelných domů v celé Anglii a vyváznout z toho živí.

První díl pětidílné sére, Kvílející schodiště, vyšlo v originále v roce 2013, u nás jsme se jej dočkali o rok později. Ačkoliv poslední díl vyšel v zahraničí letos, my máme dosud v češtině pouze dva díly a zatím to nevypadá, že se zbývajících dílů dočkáme. Série byla celosvětově prodána do 24 zemí a od roku 2013 získala 35 nominací v různých literárních oceněních.

Zdroj informací a obrázků: TheFandom.net, Deadline.com, Knizniklub.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge