Kroniky Královraha seriálově i filmově

Filmy Knihy Novinky Seriály

Fantasy seriály a filmy stále táhnou, není tedy divu, že se dočkáme dalších zajímavých adaptací známých i méně známých příběhů. Tentokrát padla volba na knižní sérii a universum Patricka Rothfusse.

Podle posledních zpráv to vypadá, že se dočkáme nejen seriálové adaptace, ale také filmu a hry. Seriál si vybrala americká stanice Showtime s tím, že za produkcí bude stát oceňovaný Lin-Manuel Miranda, který se bude podílet také na hudebním doprovodu seriálu. Seriál ovšem nebude sledovat vývoj knižní trilogie Kroniky Královraha, ale dějově se podíváme do dřívější doby.

Hrdiny budou putující kejklíři a baviči, kteří zažívají různá dobrodružství během své pouti unikátním světem Temerantu. Můžeme se tak těšit na prozkoumání celého magického universa, seznámíme se s nečekánými hrdiny, mýtickými místy a děsivými temnými silami. Rothfussův svět okouzlil čtenáře ve 35 jazycích, celkově bylo prodáno více než 10 miliónů knih.

Kromě seriálu se také pracuje na filmu, který by měl naopak vycházet z událostí prvního dílu trilogie, Jméno větru. Na scénáři pracuje Lindsey Beer a za produkcí stojí studio Lionsgate, jež nám přineslo třeba úspěšné Hunger Games nebo Twilight ságu. Kdy se ovšem filmu nebo seriálu dočkáme zatím známo není. Miranda jen potvrdil, že se na seriálu bude tvůrčně podílet samotný autor.

V češtině jsme se dočkali první dvou dílů série Jméno větru a Strach moudrého muže, možná se s chystaným seriálem a filmem dočkáme reedice. Oficiální anotace prvního dílu zní takto:

Jmenuji se Kvothe. Unášel jsem spícím mohylovým králům ukradené princezny. Spálil jsem město Trebon. Strávil jsem noc s Felurian a odešel živý a při smyslech. Byl jsem vyloučen z Univerzity ve věku mladším, než na ni lidé obvykle vstupují. Mluvil jsem s bohy, miloval ženy a skládal písně, při kterých minstrelové vzlykali. Možná jste o mně slyšeli.

Tak začíná Kvothův příběh – od jeho dětství strávené ve skupině potulných herců, přes léta prožitá jako polodivoký sirotek na ulicích zločinem prolezlého města až po drzý a nepřehlédnutelný vstup do obtížného a nebezpečného studia magie na slavné Univerzitě. Na samém počátku však Kvotha potkáváme již jako zkušeného mága, zručného zloděje, suverénního muzikanta a neblaze proslulého vraha. Ale ve Jménu větru se toho o něm skrývá mnohem víc, vždyť jde o pravdivé zobrazení událostí skrývajících se za legendou o Kvothovi Královrahovi.

Zdroj informací a obrázků: ComingSoon.net, Deadline.com, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge