Knedlíček bude mít pokračování

Knihy Novinky

O knize od Julie Murphy se toho v poslední době hodně namluvilo hlavně díky chystané filmové adaptaci. Není tedy divu, že si autorka připravila překvapení.

Dumplin (v češtině kniha vyšla pod názvem Knedlíček) vypráví příběh Willowdean Dickson – Dumplin, hvězdné texaské noci, cukroví a písně Dolly Parton si získají vaše srdce. Dumplin má nadváhu a nejbezpečněji se cítí doma, i když je přemlouvána svou matkou, bývalou královnou krásy, aby začala žít. Její myšlenky se ubírají jediným směrem, obléct si na sebe bikiny, tak jako její nejlepší kamarádka, krásná Ellen.

Will začne pracovat v Harpy’s, místním fast foodu. Zde potká studenta Boa, bývalého skvělého atleta. Není žádným překvapením, že ji Bo přitahuje. Ale je velmi překvapena, když zjistí, že je to vzájemné. Ale místo toho, aby si užívala vztahu s Boem, začne o sobě pochybovat.

Podnikne nejděsivější věc, kterou si můžete představit: přihlásí se do soutěže Miss Blue Bonnet Pageant a spolu s několika podobnými dívkami touží dokázat světu, že i děvčata se silnější postavou mají právo být vidět, stejně jako každá hubená holka. Tím šokuje celé Clover City – a možná nejvíc sebe sama.

Nová kniha nese název Puddin a opět se podíváme do prostředí soutěží krásy v Texasu. Tentokrát ovšem půjde o vztah „úhlavních nepřátel“ Millie Michalchuk a Callie Reyes, které jsou jako olej a voda, ale kvůli okolnostem se mezi nimi naopak vytvoří nenadálé přátelství. Autorka také slíbila, že se místy podíváme na Willow, Bo a Ellen.

Millie Michalchuk jezdívala na tábor pro obézní každý rok už od malička. Ale tento rok ne. Tento rok má nový plán, jak dosáhnout svého tajného snu… a taky políbit svou tajnou lásku. Callie Reyes je pěkná dívka, která má na dosah kapitánství v tanečním týmu a chodí s populárním klukem. Ale pokud jde o další holky, moc se s nimi nepřátelí, spíše naopak. Když okolnosti svedou během semestru obě dívky dohromady, překvapí všechny (a hlavně i sebe) okolo tím, co všechno mají vlastně společného.

Jestli se knihy dočkáme i v češtině zatím není jisté, ovšem s chystaným filmem se může objevit kniha v novém vydání a spolu s ní brzy třeba i pokračování.

Zdroj informací a obrázků: TheFandom.net

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge