Cesta nebezpečnou pustinou jen za pomoci map a hvězd

Knihy Novinky

Na český trh se dostává kniha, která se stala nejlepší britskou dětskou knihou roku 2017, co v prestižních literárních soutěžích porazila i Harryho Pottera a prokleté dítě.

Od chvíle, kdy na ostrov dorazil generál Adori, nikdo nesmí překročit hranici mezi Gromerou a zbytkem ostrova. To ale Isabelle nezabraňuje v tom, aby snila o tom, že jednou prozkoumá každičký centimetr Zapomenutého území, které leží hned za hranicemi.

Když zmizí její nejlepší kamarádka, Isabella se vetře do pátrací skupiny – je přeci dcerou kartografa. Navíc kromě map umí číst i hvězdy, které ji mohou dovést až do zapomenutého srdce opuštěného ostrova.

Jenže svět za městskými hradbami je jen pustina plná příšer, kde pod vyschlými řekami a kouřícími sopkami spí příšera z legend. Isabella brzy zjistí, že zachraňovat bude nejen ztracenou dívku, ale především samotný ostrov.

Dívka z inkoustu a hvězd vychází u nakladatelství Fragment 14. listopadu. Kniha Kiran Millwood Hargravese stala vítězem Waterstones Children’s Book Prize 2017  a vítězem British Book Awards 2017 v kategorii Children’s Book of the Year.

Zdroj informací a obrázků: Albatrosmedia.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge