Čeká nás moderní seriálový Hamlet?

Knihy Novinky Seriály

Jelikož má Netflix v plánu přinést svým divákům v příštím roce na 80 seriálů, hledá další a další náměty pro originální zápletky. Teď se mluví dokonce o Hamletovi.

Podle posledních informací z Deadline je pro roli Hamleta do nového seriálu zvažován Riz Ahmed (na fotce). Nepůjde ovšem o klasickou adaptaci příběhu, ale měl by být zasazen do prostředí moderního Londýna, který se momentálně zmítá v ekonomické i politické nejistotě.

Na psané scénáře by se sám Ahmed měl podílet společně s Mikem Lesslie, jehož práci můžete znát v nejnovějších adaptacích Macbetha nebo Assassin’s Creed. Příběh bude kroužit okolo témat cti, společenské odpovědnosti a odkazu mocné dynastie. Kdy se ovšem seriálu reálně dočkáme ještě není známo. Ahmed má v blízké době jiné projekty, jako třeba western v příštím roce The Sisters Brothers nebo jeho účast na Venomu.

Hamlet je slavná tragédie z pera Williama Shakespeara pojednávající o jednom dánském královském rodu. Hamletovi zemře otec, král dánský, a hned záhy si jeho ovdovělá žena (vystupující jako Královna) vezme za muže králova bratra, Claudia (vystupující zde jako Král). Zde začíná náš příběh, a sice asi dva měsíce poté, co král zemřel.

Horacio, jeden z nejvěrnějších služebníků, je přivolán stráží na cimbuří, protože viděli ducha, který vypadal úplně stejně jako bývalý král. Přizvou tedy i Hamleta, která si s otcem povídá a zjistí, že Claudius jej ve spánku zabil tím, že mu nakapal jed do ucha. Hamlet slíbí, že otcovu smrt pomstí…

Hra poukazuje, že touha po moci se nezastaví před ničím. Ušlechtilí zabíjí, poddaní se poklonkují a čest či ctnost jsou výsadami hrdinů. Hamlet se dočkal hned několika filmových zpracování, mezi nejznámější patří například ten z roku 1990 s Melem Gibsonem či z roku 1996 s Kennethem Branaghem.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, Deadline.com, DatabazeKnih.cz, CSFd.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge