AIR se brzy stane filmem

Filmy Knihy Novinky

Lionsgate ukořistilo další zajímavý kousek, který hodlá vypustit do kinosálů a čím dřív, tím líp. Řeč je o knize Ryana Gattise, AIR.

Gattis přišel s knihou, jež výrazně řeší otázku sociálního aktivismu, jelikož hlavním hrdinou je sedmnáctiletý kluk, který bojuje se začleněním do společností po té, co se přestěhuje z Colorada na předměstí Baltimore a všude jej provázejí jen předsudky. Scénář i režii má na starosti Elgin James (Little Birds, Lowriders) a produkovat jej budou  Adaptive Studios a Get Lifted Film Co.

Když se Grey stane očitým svědkem tragické smrti své matky v Coloradu, je nucen přestěhovat se na předměstí Baltimore, aby tam začal žít se svou tetou. Má problém zapadnout do nové školy i do nového prostředí, dokud jej jeho nový kamarád Akil nepřivede do cesty energetickému Kurtisovi.

Kurtis je vedoucím sociálních aktivistů, kteří svůj boj projevují pomoci vysokonáročných sportů. Za pomoci téměř smrtelně nebezpečných úkonů, jež si natáčejí a postují online, se Kurtis, Grey a celá jejich skupina stane hrdiny v boji proti předsudkům společnosti, ovšem se tak také dostanou do hledáčku policie.

Jakmile vezme Kurtis Greye pod svá křídla, vymyslí společně jméno, znamení, a přivedou tak do svého okruhu daleko větší množství lidí. Jenže linka mezi sociálním aktivismem a kriminální činností je velice tenká. Jejich akce se stanou něčím větším, než by zprvu čekali, rozproudí se skrz celou zemi, skrz celý internet.

Jak daleko ovšem Grey s Kurtisem budou chtít se svým aktivismem zajít? Dokáže jejich křehké spojenectví vydržet i nápor rostoucí moci?

 

Zdroj informací a obrázků: TheFandom.net, Deadline.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge