Vrah postaví filmového Sněhuláka už v říjnu

Filmy Novinky

V polovině října dorazí do českých a slovenských kin filmová adaptace Sněhuláka Joa Nesbøho s Michaelem Fassbenderem v hlavní roli. 

O detektivovi Harrym Holeovi už jste nejspíš něco slyšeli. Na jednu stranu jde o výjimečného detektiva, který díky svým metodám a schopnostem vyřeší téměř každý případ, na druhou stranu je prostě nezodpovědný alkoholik, který má problémy s nadřízenými i v osobním životě.

Jeho přítelkyně Rachel (Charlotte Gainsbourg) se s ním právě rozešla a Harry by opravdu nutně potřeboval zajímavý případ, do kterého by se mohl ponořit a zapomenout tak na alkohol. Ke smůle nejnovější oběti jeden takový opravdu dostane. Zmizelou ženu po pár dnech naleznou brutálně zavražděnou a jediným vodítkem je sněhulák postavený na místě činu. Vrah si chce hrát a žena není jeho první, a rozhodně ani poslední obětí.

Holeovi bude ve vyšetřování pomáhat také Rebecca Ferguson v roli Katherine Bratt. Dále se ve filmu objeví například Chloë Sevigny, Val Kilmer, J. K. SimmonsToby Jones či James D’Arcy. Režii snímku dostal na starost Tomas Alfredson, který má na kontě například film Jeden musí z kola ven podle knihy Johna le Carrého. Film produkovali mimo jiné Martin Scorsese nebo samotný Jo Nesbø, který by se ve filmu mohl dokonce osobně objevit.

Mezi knižní předlohou a filmovou verzí budou určitě existovat větší či menší rozdíly. Michael Fassbender se však nechal slyšet, že si příběh zachoval atmosféru typickou pro severské detektivky a o strach, který prožívali čtenáři při čtení, filmoví diváci rozhodně ochuzeni nebudou.

Film bude mít premiéru 12. října a nakladatelství Kniha Zlín chystá také nové vydání knihy s filmovou obálkou. To hledejte na pultech knihkupectví od 2. října 2017.

Zdroje informací a obrázků: CinemArt.cz, IMDb.com, KnihaZlin.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge