Příběh služebnice v novém kabátku

Knihy Novinky Seriály

Letos nebylo zrovna moc seriálů, které by udělalo na diváky velký dojem. Pár se jich ovšem našlo a pár jich dokonce nedávno získalo prestižní ceny Emmy.

Jedním z nich je právě Příběh služebnice (a tím druhým Sedmilhářky), který se v příštím roce dočká druhé sezóny. Je natočen podle knižní předlohy Margaret Artwood a vykresluje pochmurnou vizi blízké budoucnosti na půdě dnešních Spojených států amerických, které přestaly existovat a byly nahrazeny totalitním režimem.

V nedaleké budoucnosti se vlády nad Spojenými státy chopí klerofašistický režim. Z každého, kdo se proti němu prohřeší, se stává otrok. A z plodných žen ještě něco mnohem horšího – služebnice, jejichž úkolem je rodit děti, s nimiž se nikdy nesetkají.

Kniha získala ocenění Arthur C. Clarke Award za nejlepší román a byl v užší nominaci na cenu Booker Prize, v originále vyšel v roce 1985 a u nás jsme se jej dočkali v češtině v roce 2008 díky nakladatelství BB/art. Ke konci roku bychom se ovšem měli dočkat reedice s novou obálkou a také u odlišného nakladatelství, u Arga.

Není to ovšem jediný seriál podle knihy Artwood, už dříve jsme vám psali o Alias Grace.

Zdroj informací a obrázků: Argo.cz, DatabazeKnih.cz, CSFd.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge