Knihy Elmorea Leonarda jako filmy nebo seriál

Filmy Knihy Novinky

Podle posledních informací to vypadá, že hned tři knihy Elmorea Leonarda byly nabídnuty ke zfilmování producentům z Justified.

Elmore Leonard byl americký spisovatel a scenárista. Leonard je autorem 37 knih. Začínal psaním příběhů z divokého Západu a vydal mnoho detektivních románů, z nichž v češtině vyšly Rukojmí, Smrtící výstřel a Buď v klidu. Kritikové mu dali přezdívku Dickens z Detroitu, vysloužil si ji svými intimními portréty popisujícími lidi z tohoto města.

Úspěšné jsou i filmové adaptace Leonardových děl, počínaje filmem Hombre z počátku 60. let s Paulem Newmanem v hlavní roli, westernem 3:10 Vlak do Yumy nebo snímkem Jackie Brownová režiséra Quentina Tarantina. A teď bychom se měli dočkat adaptací jeho knih Unknown Man #89, Pagan Babies a Mr. Paradise. A u těch nejspíš nezůstane, všech 12 knih Detroitské série je totiž zvažováno pro adaptaci na kabelovku a streamovací služby buď jako film nebo seriál.

Unknown Man #89 je zákeřný příběh serverového procesoru v Detroitu, jehož hledání chybějícího akcionáře vede k vážnějšímu nebezpečí, než by si kdo předtím představoval.

Pagan Babies vypráví příběh otce Terry Dunna, který si myslel, že na ulicích Detroitu už viděl vše, ale to před tím, než se rozhodl utéct do Rwandy, aby se tak vyhnul žalobě z daňového podvodu. Teď utápí své problémy ve whisky a snaží se najít peněžitou pomoc pro sirotky z Rwandy. Jenže získávání finančních prostředků se zkomplikuje…

Mr. Paradise sleduje modelku Victoria’s Secret, která přežila dvojitou vraždu v sídle milionáře.

Scénář napíše Tod “Kip” Williams a vypadá to, že každá série by se měla věnovat příběhu jedné knihy, která volně přejde do série druhé, v níž narazíme na stejné postavy. Přesně tak to totiž je i v knihách. Některé příběhy se možná budou zabývat i jednotlivými postavami. Na produkci by se měl podílet i Leonardův syn Peter. Elmore Leonard zemřel totiž 20. 8. 2013 v Detroitu na následky infarktu. Ze tří manželství měl celkem pět dětí.

Zdroj informací a obrázků: ComingSoon.net, Deadline.com, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge