HBO dává pilotu Strážců zelenou

Novinky Seriály

Před třemi měsíci jsme psali o plánech stanice HBO na seriál podle komiksových Strážců (Watchmen). Projekt Damona Lindelofa vedení zaujal natolik, že si nyní objednalo natočení pilotního dílu. 

HBO se tak snad poprvé vydává lovit do vod příběhů komiksových superhrdinů. Podle informací serveru Entertainment Weekly si stanice objednala natočení pilotu, podle kterého se bude dál rozhodovat o pokračování projektu. Navíc si můžou tvůrci vyzkoušet, jak funguje chemie jednotlivých představitelů a jestli by nebylo lepší někoho přeobsadit, jako v případě Hry o trůny, či upravit příběh.

Za projektem stojí Damon Lindelof, producent Ztracených, Pozůstalých či filmového Star Treku. Dříve se spekulovalo o zapojení Zacka Snydera, který režíroval filmovou verzi z roku 2009. Lindelof však má vlastní, odlišnou představu o projektu. Strážci sice zatím nemají jistotu, že se opravdu dočkají seriálu, nicméně ve vysílání HBO vznikne po ukončení Hry o trůny volné místo pro seriál tak trochu „pro dospělé“. Navíc superhrdinové hýbou světem, takže mají rozhodně dobrou výchozí pozici.

Strážci (Watchmen) se poprvé jako komiks objevili v roce 1986. Jeho autory jsou Alan Moore a Dave Gibbons, komiks spadá pod DC Comics. Děj se odehrává v alternativní verzi Ameriky v roce 1985, kdy maskovaní superhrdinové nejsou už dávno považováni za ochránce lidstva. Živoří na okraji společnosti a už jen vzpomínají na staré dobré časy. Mezi hlavní postavy patří Komediant, Dr. Manhattan, Rorschach, Sůva, Ozymandias či Hedvábný přízrak.

Zdroje informací a obrázků: Hypable.com, ew.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge