Claire Foy v Dívce v pavoučí síti

Filmy Knihy Novinky

Minulý rok jsme vám přinesli informaci o tom, že se možná dočkáme pokračování oblíbeného Milénia ve filmové podobě. Teď už to vypadá, že jsme zase o krůček blíže adaptaci.

V roli Lisbeth nově uvidíme Claire Foy, kterou můžeme znát především z úspěšného seriálu The Crown, jehož druhá řada se nezadržitelně blíží. Místo druhého dílu Milénia se opravdu podíváme na ten čtvrtý, za nímž nestojí už Stieg Larsson, ale David Lagercrantz. Uvidíme, jak to bude s dalšími herci.

Produkce by měla začít v lednu příštího roku v Berlíně a oficiální premiéra byla stanovena na 19. října 2018. Režie se ujme Fede Alvarez, který se bude společně se Steven Knightem podílet i na scénáři. Bude to vůbec první film ze série, co bude mít prvně anglicky mluvenou verzi. Předchozí trilogie byla zfilmována švédskou produkcí.

Dívka v pavoučí síti svede znovu dohromady Mikaela Blomkviset a Lisbeth Salanderovou.

Časopis Milénium má nové majitele a proslýchá se, že investigativní novinář Mikael Blomkvist je vyhořelý a uvažuje o změně zaměstnání. Pozdě v noci Blomkvistovi zavolá profesor Frans Balder, přední odborník na výzkum umělé inteligence.

Balder mu sdělí, že pro něj má důležité informace a že se setkal s výbornou mladou hackerkou, která se podobá někomu, koho Blomkvist velice dobře zná. Mikael Blomkvist doufá v exkluzivní reportáž, kterou on i Milénium tak zoufale potřebují. Ovšem Lisbeth Salanderová má jako obvykle své vlastní plány. Nadešel čas, aby se jejich cesty ještě jednou zkřížily.

Kniha v češtině vyšla před dvěma lety u nakladatelství HOST. Pátý díl, Muž, který hledal svůj stín, vyšel v češtině letos.

Zdroj informací a obrázků: ComingSoon.net, DatabazeKnih.cz, CSFd.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge