Alias Grace jako seriálová minisérie

Knihy Novinky Seriály

Margaret Artwood má letos takové větší seriálové žně, jelikož jsme se dříve dočkali adaptace Příběhu služebnice a brzy se dočkáme Alias Grace.

Už 3. listopadu se na streamovací službě Netflix objeví šestidílná minisérie Alias Grace, která vychází z knižní předlohy Artwood, jež se nechala inspirovat skutečnou událostí usvědčené vražedkyně Grace Marks.

Příběh Alias Grace sleduje osud Grace Marks, chudé mladé irské imigrantky, která pracuje jako služebná v Kanadě. Společně se stájníkem Jamesem McDermottem byla roku 1843 usvědčena z brutálních vražd jejich zaměstnavatele Thomase Kinneara a jeho hospodyně Nancy Montgomery. Zatímco Jamese ale oběsili, Grace uvěznili na doživotí.

Grace se stala jednou z nejtajemnějších a nejproslulejších žen let 1840, která byla kdy obviněna ze spáchání dvojité vraždy a po třiceti letech nakonec propuštěna a zproštěna viny.

Byla ve svých výpovědích natolik přesvědčivá, že vyvolala celou řadu vášnivých debat ohledně jejího podílu na vraždách. Jestli se jejich plánování opravdu účastnila, nebo se ke všemu dostala nešťastnou náhodou.

Scénář seriálu napsala Sarah Polley a režie se ujala Mary Harron. V hlavní roli Grace uvidíme Sarah Gadon, dále pak Kerra Logana, Paula Gosse, Annu Paquin či Zacharyho Leviho. Seriál byl původně uveden na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu a od 25. září poběží v Kanadě na CBC Television.

Zdroj informací a obrázků: ComingSoon.net, IMDb.com, CSFd.cz, EW.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge