Třetí díl Jiskry v popelu má název a (novou) obálku

Knihy Novinky

Už před rokem jsme psali o tom, že Sabaa Tahir, autorka série Jiskra v popelu, podepsala smlouvu na další dvě knihy. To bylo těsně před vydáním druhého dílu v originále. Teď se konečně začíná rýsovat kniha číslo tři. 

Série začala v roce 2015 Jiskrou v popelu (An Ember in the Ashes), kterou u nás vydalo začátkem roku 2016 Nakladatelství Host. Loni v létě vyšel druhý díl, A Torch Against the Night. Toho se v češtině dočkáme už za měsíc, 14. září, pod názvem Plamen v temnotě.

Podrobnosti ohledně třetího dílu se zatím dařilo držet pod pokličkou, takže kromě odhadů, že vyjde v příštím roce, jsme toho moc nevěděli. Nyní se fanoušci konečně dočkal a světlo světa spatřil nejen název a datum vydání, ale také zbrusu nové obálky. Třetí kniha se tak bude jmenovat A Reaper at the Gates a v originále vyjde 10. dubna 2017. Nakladatelství Razorbill se nejspíš rozhodlo měnit vzhled obálek s každým novým dílem, takže si můžete prohlédnout i předchozí knihy v novém kabátku. Nově se na nich objevuje ústřední trio postav – Laia, Elias a Helena.

Zdá se, že rozhodnutí Nakladatelství Host dát sérii vlastní obálky, bylo krokem správným směrem. Kdo ví, jak by česká vydání nakonec vypadala. Protože dvojka v češtině ještě nevyšla, nebudeme vám děj spoilerovat překladem anotace třetího dílu. Místo toho vás raději navnadíme na ten druhý:

Po čtvrté zkoušce, při níž došlo k nečekaným událostem, se imperiální vojáci vydávají na lov dvou uprchlíků, kteří opustili Serru a vypravili se na nebezpečnou cestu do srdce Impéria.

Laia se chystá proniknout do Kaufu, nejstřeženějšího a nejnebezpečnějšího imperiálního vězení, aby zachránila svého bratra, jehož schopnosti jsou klíčem k přežití Učenců. A Elias je pevně rozhodnut jí pomoci, přestože se tím vzdává poslední šance získat svobodu.

Temné síly, lidské i ty nadpřirozené, však pracují proti nim. Elias a Laia musejí na každém kroku své cesty bojovat, aby přelstili nepřátele: krvežíznivého císaře Marka, nemilosrdnou velitelku, sadistického dozorce, který vládne kaufskému vězení, a — což je nejbolestivější — také Helenu, Eliasovu dlouholetou přítelkyni, jež nyní zastává funkci císařova Krkavce.

Helena se musí podrobit Markově vůli a postavit se do čela mise, která jí láme srdce: jejím úkolem je najít zrádce Eliase a zabít ho.


Zdroje informací a obrázků: mashable.com, nakladatelstvi.hostbrno.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge