Tim Burton zrežíruje filmového Dumba

Filmy Knihy Novinky

Ne, neděláme si legraci. Ano, je to další animovaná pohádka studia Disney, která se dočká svého filmového remakeu. A ano, opravdu Tim Burton.

O adaptaci se mluvilo střídavě už od roku 2014, ale všechno se začalo hýbat až poslední půlrok. K režii byl vybrán oblíbený Tim Burton, který pro Disney natočil třeba novou verzi Alenky v říši divů. Scénář sepsal Ehren Kruger, jež má za sebou filmy jako Kruh, Klíč nebo Transformers. První zprávy o obsazení mluvily o Willu Smithovi v hlavní roli, ale toho nakonec uvidíme v Aladinovi.

Můžeme se tak těšit na Colina Farrella v hlavní roli Holta Farriera, bývalou cirkusovou hvězdu, jehož život se obrátí vzhůru nohama, když se vrátí z války. Majitel cirkusu Max Medici (Danny DeVito) dá Holtovi na starosti malé slůně, které se stalo terčem posměchu kvůli svým příliš velkým uším. Ale když se Holtovy děti se slůnětem spřátelí, zjistí, že Dumbo dokáže díky svým uším létat. Společnými silami pak přesvědčí náruživého podnikatele V.A. Vandeverea (Michael Keaton) a akrobatickou umělkyni jménem Colette Marchant (Eva Green), aby z Dumba udělali hvězdu.

Synopse filmu se tedy od původní animované verze z roku 1941 poměrně dost liší, neboť v původním scénáři byl hlavní hvězdou pouze Dumbo. V novém filmu uvidíme tedy hlavně lidské herce. Michael Keaton by měl být filmový záporák. Natáčení se během června v Anglii už rozběhlo a produkce nasdílela první fotku:

Disney stanovilo oficiální premiéru filmu na 29. března 2019, my se ho v Česku dočkáme o den dřív a do kin jej uvede Falcon.

Zdroji nformací a obrázků: TheFandom.net, Hypable.com, HollywoodReporter.com, Variety.com, DenOfGeek.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge