Obraz Doriana Graye v ženském provedení

Filmy Novinky

Ne, nešálí vás zrak, dočkáme se nové moderní verze příběhu, který nám přinesl Oscar Wilde. Tentokrát bude Dorian Gray žena.

Obraz Doriana Graye vypráví příběh mladého muže, který prodá svou duši plátnu, aby navždy zůstal mladý a krásný. V této verzi příběhu ovšem půjde o ženu. Scénář napíše David Birke a režie se ujme St. Vincent (Annie Clark, na fotce), jež se proslavila spíše svým experimentálním rockovým albem, na němž spolupracovala s Lionsgate. Svůj režijní debut si odbyla filmem Birthday Party, který měl premiéru na festivalu Sundance.

Kniha poprvé vyšla v roce 1890 a od té doby se dočkala řady filmových adaptací, jedny ze známějších jsou třeba ta z roku 2004 s Joshem Duhamelem nebo z roku 2009 s Benem Barnesem. Zajímavé je, že se v současné době pracuje na biografickém autorově snímku, kde si hlavní postavu zahraje Rupert Everett. Film nese název The Happy Prince a uvidíme v něm dále Colina Firtha, Colina Morgana, Edwina Thomase, Emily Watson, Toma Wilkinsona, Mirandu Richardson, Beatrice Dalle a Johna Standinga.

Oscar Wilde se narodil v roce 1854 a zemřel roku 1900, kdy mu bylo 46 let. Ve filmu bychom měli vidět autora na smrtelné posteli, jak vzpomíná na to, jaký byl celý jeho život. Premiéra filmu je naplánovaná na příští rok.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, Variety.com, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge