Dobrá znamení mají své první hvězdy

Novinky Seriály

Amazon a BBC chystají seriálovou adaptaci humoristické knihy Dobrá znamení, společného výtvoru dvou skvělých spisovatelů – Terryho Pratchetta a Neila Gaimana. Kdo si střihne roli Aziraphalea nebo Crowleyho?

Seriál se bude odehrávat v roce 2018, kdy se naše planeta ocitá na prahu apokalypsy. Lidstvo se připravuje na poslední soud. Jenže puntičkářský anděl Aziraphale a démon Crowley z konce světa nejsou zrovna nadšení. Mezi lidmi však žije Antikrist a jim se zrovna dvakrát nedaří ho najít…

Do hlavních rolí byli obsazeni Michael Sheen (Underworld, sága Stmívání) a David Tennant (Doctor Who, Harry Potter a Ohnivý pohár) a můžete klidně hádat, kdo se zahraje kterou postavu. Andělem bude samozřejmě Sheen, démonem pak Tennant, což vzhledem k jeho rolím Bartyho Skrka juniora nebo Killgravea jen sedí.

Dobrá znamení vzniknou v koprodukci BBC Studios a společnosti Narrativia, za kterou stojí Pratchettova dcera Rhianna. Výkonnými producenty budou mimo jiné Rod Brown, producent předchozích Pratchettových adaptací, a samozřejmě samotný Neil Gaiman. Ten také adaptoval všech 6 epizod.

Dobrá znamení jsou Gaimanovým prvním románem. Seriálových adaptací se však dočkala i jeho další díla – Lucifer, jehož předlohou je komiksová série z dílny nakladatelství Vertigo, nebo Američtí bohové stanice Starz, jako film jsme mohli vidět Koralínu či Hvězdný prach. Kromě toho se možná dočkáme i zpracování Knihy hřbitova či komiksového Sandmana.

Zdroje informací a obrázků: Hypable.com, Nerdist.com, Variety.com, Polygon.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge