Známe obálku prvního dílu nové série Philipa Pullmana

Knihy Novinky

Někdy v únoru prohlásil Philip Pullman, že má v plánu se vrátit do světa Jeho temných esencí a v nové trilogii sledovat osud Lyry Belacquy. Dneska tu už máme dokonce obálku prvního dílu.

Nová navazující trilogie nese název The Book of Dust a objevuje se pěkných 17 let od vydání prvního dílu původní trilogie. Nejedná se ovšem ani o prequel ani o sequel, ale dějově se dostaneme 10 let před události Zlatého kompasu, ale také dvacet let po Jantarovém kukátku. Série by měla mít nového hrdinu, chlapce, kterého jsme měli už možnost potkat na začátku Lyřina příběhu. Stejně jako Lyra se i on vydá na děsivou cestu dobrodružství.

Známe tedy obě dvě verze obálky, anglickou i americkou, a vypadají nějak takto:

Jedenáctiletý Malcolm Polstead a jeho démon, Asta, žijí společně u jeho rodičů v Trout Inn poblíž Oxfordu. Přes řeknu Temži se nejraději prohání na své kánoi, které říká La Belle Sauvage, na druhém břehu je Převorství Godstow, kde žijí jeptišky. Malcolm brzy přijde na to, že mají hosta a tím není nikdo jiný než dítě jménem Lyra Belacqua…

Kniha by měla vyjít 19. října tohoto roku. Před dvěma lety se dokonce mluvilo o tom, že by se Jeho temné esence mohly dočkat nové adaptace na BBC. Minulý rok seriál dokonce dostal svého scénáristu. Jméno Jack Thorne se v poslední době ukazovalo poměrně často a to díky hře (a knize) Harry Potter a Prokleté dítě. Sám autor se na adaptaci těší. Zlatý kompas se sice v roce 2007 dočkal své filmové podoby, ale jaksi to neudělalo tak velké haló, jak se očekávalo. Se seriálem tedy mají druhou šanci.

Zdroj informací a obrázků: Variety.com, TheFandom.net, Tor.com, EW.com, DatabazeKnih.cz, CSFd.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge