Začíná seriál Midnight, Texas

Novinky Seriály

V pondělí si odbyl svou „slavnostní premiéru“ seriál Midnight, Texas stanice NBC. Ten stejně jako Pravá krev (True Blood) pochází z dílny americké spisovatelky Charlaine Harris.

První informace o seriálu jsme vám přinesli v březnu. Čtyři měsíce utekly jako voda a seriál už se dostal na televizní obrazovky. Samozřejmě jde o letní mid-season seriál s první řadou o deseti dílech, ale ani tak by neměl utéct naší pozornosti.

Vítejte na místě, kde je divné být normální. Seriál Midnight, Texas vás vezme na výlet do odlehlého texaského městečka kde nikdo není tím, čím se zdá. Od upírů a čarodějnic po jasnovidce a zabijáky, Midnight je útočištěm pro všechny „odlišné“:

Manfred Bernardo (François Arnaud), mocný jasnovidec na útěku, se rozhodne ukrýt v malém, ospalém městečku Midnight v Texasu. Když ho začne pronásledovat duch nedávno zesnulého obyvatele, Manfred zjistí, že je tahle komunita záhadným útočištěm pro všechny outsidery s tajemstvím – nadpřirozeným či lidským – mezi které patří i Lemuel (Peter Mensah), energii sající upír, Olivia (Arielle Kebbel), krásná vražedkyně, Fiji (Parisa Fitz-Henley), čarodějka s nevrlou kočkou, Creek (Sarah Ramos), odvážná spisovatelka s velkými sny, Bobo (Dylan Bruce), majitel zastavárny tající svou minulost, Rev (Yul Vazquez) s posedlostí zvířaty a Joe, andělský tatér. Manfred se navíc dozvídá, že městečko samotné leží na hranici mezi životem a smrtí a je třeba jej chránit před podezíravými policisty i dalšími vnějšími silami.

Těšit se můžeme na čarodějky, upíry, vlkodlaky, duchy či anděly, ale také další nadpřirozené bytosti. Předlohou je přece jen paranormální urban fantasy, takže scénáristé mají v podstatě volnou ruku.

V seriálu se představí poměrně známé tváře – Arielle Kebbel (Upíří deníky), François Arnaud (BlindspotBorgiové), Dylan Bruce (Orphan Black), Peter Mensah (Spartacus, Sleepy Hollow), Parisa Fitz-Henley (Jessica Jones, Luke Cage), Jason Lewis (Sex ve městě, Čarodějky), nebo Sara Ramos (Famílie).

Seriál Midnight, Texas bude mít nelehkou pozici, protože se nevyhne srovnání s úspěšným True Blood stanice HBO. Každopádně letos skončilo hned několik seriálů s nadpřirozenou tématikou – Upíří deníky, Grimm, Sleepy HollowTeen Wolf – a s dalšími se rozloučíme v příštím roce. Navíc v mid-season není až taková seriálová konkurence, takže si své diváky určitě najde.

Knihy spisovatelky Charlaine Harris vydává v češtině nakladatelství Baronet, trilogie o městečku Midnight však zatím česky nevyšla. Uvidíme, zda to úspěch seriálu třeba nezmění.

Zdroje informací a obrázků: IMDb.com, SpoilerTV.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge