Universal Pictures zakoupilo práva k chystané novince Holly Black

Filmy Knihy Novinky

Holly Black známe především díky sérii Kronika rodu Spiderwicků nebo díky sérii Magisterium, kterou píše společně s Cassandrou Clare.

Před dvěma lety se objevila informace o tom, že autorka podepsala smlouvu na fantasy trilogii The Folk of Air, v níž se opět podíváme do oblíbeného světa fae.

Hrdinkou je lidská dívka Jude, která v sedmi letech na vlastní oči viděla smrt svých rodičů a kterou společně s jejími sestrami – jednou lidského původu, druhou pvůodu faeského – násilně odvedli do říše fae.

O deset let později netouží Jude po ničem jiném, než aby do říše patřila a byla jednou z nich. Jenže plno feyů lidi nesnáší, převážně princ Cardan, nejmladší a nejšílenější syn krále. Aby si vysloužila své místo u Dvora, musí se mu postavit tváří v tvář a nést následky.

Jenže na obzoru je válka, která hrozí uvrhnout Dvůr do bratrovražedných soubojů. Jude se tak bude muset rozhodnout, jestli vydá svůj život všanc a uzavře nebezpečné spojenectví, aby zachránila život svým sestrám a možná i celé říši.

První díl série, The Cruel Prince, sice má vyjít až v lednu příštího roku, ale filmová práva byla prodána už nyní. Vyhrálo je filmové studio Universal Pictures. Není to první kniha, která se dočká své filmové podoby. V roce 2008 jsme dostali film Kronika rodu Spiderwicků.

Zdroj informací a obrázků: TheFandom.net, Deadline.com, EW.com, GoodReads.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge