Troian Bellisario v Kde se touláš, Bernadetto

Filmy Knihy Novinky

Troian Bellisario se proslavila díky roli Spencer v téměř seriálu Prolhané krásky, který letos ukončil svou téměř nekonečnou jízdu sedmou řadou. Teď se na ni můžeme těšit v další adaptaci.

Kde se touláš, Bernadetto (v originále Where’d You Go, Bernadette) je kniha Marii Semple, které jsme se ve slovenštině dočkali před třemi lety u naladatelství Plus. Tenhle vtipný kousek vypráví o dívce, co se na vlastní pěst rozhodne pátrat po tom, kam zmizela její matka. Bernadette Fox totiž zmizela po té, co její patnáctiletá dcera Bee donesla ze školy samé jedničky a začala se dožadovat slíbené odměny: rodinného výletu do Antarktidy.

Jenže nekonvenční architektka Bernadetta trpí akutní agorafobií – její alergie na město a lidi vůbec zašla tak daleko, že za ní vše vyřizuje virtuální asistentka v Indii. A cesta na konec světa? Na tu se opravdu necítí, a tak se radši vytratila. Její bystrá dcera Bee se ale rozhodně nehodlá vzdát. K tomu, aby se matce dostala na stopu, používá emailové zprávy, veřejné listiny, nejrůznější zprávy i tajnou korespondenci otce s psychiatričkou.

Filmová práva ke knize byla koupena už v roce 2013, na scénáři se podíleli Holly Gent Palmo a Vince Palmo. Režie se ujme Richard Linklater, kterého můžete znát třeba díky filmům Chlapectví nebo Škola ro(c)ku.

Troian Bellasario si zahraje roli Becky, jako Bernadettu pak uvidíme Cate Blanchett. Kromě těchto dvou hereček se můžeme těšit také na Kristen Wiig, Billyho Crudupa, Laurence Fishburne a Judy Greer. Natáčení začíná už letos v červenci, film by se tak mohl dostat do kin příští rok.

Není to ovšem jediná kniha Marii Semple, která se dočká svého filmu. Už loni jsme vám přinesli informaci o tom, že si Julia Roberts zahraje v adaptaci Today Will Be Different.

 

Zdroj informací a obrázků: Variety.com, Hypable.com, Deadline.com, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge