Three Dark Crowns blíže filmovému plátnu

Filmy Knihy Novinky

Minulý rok jsme vám přinesli informaci o nové knižní sérii z pera Kendra Blake, jejíž knižní série Antibohyně nebo Anna krvní oděná vyšly také v češtině. Teď to vypadá i na film.

V minulosti se sice mluvilo spíše o filmové adaptaci Anny, ale teď to vypadá, že je horkým favoritem na film právě Three Dark Crowns, kniha o třech sestrách – trojčatech – které mají každá jiné magické nadání. Byly sice rozděleny po narození, ale v den svých šestnáctých narozenin se opět setkají, aby se utkaly ve smrtelné bitvě o to, kdo z nich se stane Královnou.

Každou generaci se na ostrově Fennbirn narodí trojčata: tři královny, každá ovládající jiný druh magie, ale všechny si korunou rovny. Mirabella dokáže poručit ohni, stačí pouhé lusknutí prstů, malá jiskřička, a během chvíle se objeví ohnivá bouře.

Kathanire ovládá umění jedů a to tu nemluvíme o tom, že by vás třeba jen bolel žaludek, ale o daleko smrtelnějších jedech. Arsinoe si zase rozumí s přírodou, dokáže přimět růži, aby rozkvetla a poručit těm nejděsivějším lvům. Ale stát se právoplatnými královnami není jen otázkou narození se. Každá ze sester bude muset o své právo bojovat. A nejde tu jen o hru… ale o boj na život a na smrt.

Noc, kdy sestry oslaví šestnácté narozeniny, boj započne. Poslední přeživší královna získá korunu. Kdyby to ale bylo tak jednoduché. Katharine si nedokáže poradit s nejslabějším z jedů, a ať už se Arsinoe snaží sebevíc, nenechá vyrůst ani stéblo trávy. Dvě z královen svou moc jen předstírají a ani Mirabella se nechová o moc chytřeji.

Zatímco se všechny tři snaží poprat se svými úděly, začínají se budovat nebezpečné aliance, zrada čeká za rohem a nemilosrdá pomsta sleduje každičký krůček královen. Jedno je ovšem jisté – poslední žijící královna nemusí být ta nejsilnější… ale rozhodně bude ta nejtemnější.

Kniha vyšla v zahraničí 20. září a ačkoliv mělo jít původně o trilogii, nakonec se nejspíš dočkáme knih čtyř. Ke každé knize zakoupilo filmová práva studio Fox. Za produkcí stojí 21 Laps, které třeba nedávno přineslo úspěšný seriál Stranger Things od Netflixu. Stojí také například za Příchozími či filmovou trilogií Noc v muzeu. Druhý díl knižní série, One Dark Throne, by měl vyjít opět 20. září tohoto roku.

Zdroj informací a obrázků: Variety.com, TheFandom.net

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge