Death Note brzy na Netflixu

Komiksy Novinky Seriály

Není zvláštní, že se objevují americké remakey oblíbených japonských anime či hororů. Tentokrát nás ale čeká jeden z nejoblíbenějších kousků vůbec.

Death Note (v češtině Zápisník smrti) se poprvé objevil časopise Šúkan šónen Jump na konci roku 2003 a později začal vycházet jako tankóbon s celkem 12 díly.  Tuhle japonskou mangu napsal Cugumi Óba a nakreslil Takeši Obata.

V roce 2006 vzniklo 37dílné anime zpracování, v tomtéž roce pak hraný film (rozdělený na dvě části) a v roce 2008 další, v letech 2007 a 2008 dva anime filmy a několik her pro Nintendo DS konzoli. V Americe se manga několikrát umístila v žebříčku nejprodávanějších titulů.

Nejspíš i z toho důvodu si Death Note k adaptaci vyhlídl Netflix, který se v poslední době hodně specializuje na adaptaci oblíbených knižních předloh, ale i komiksů. Jediný rozruch ovšem chystaný film vyvolal tím, že bude čistě zasažen do amerického prostředí včetně amerických herců a amerických jmen hlavních hrdinů.

U remakeů japonských předloh to není nic nového, vzpomeňme si třeba na takový Kruh, ale v poslední době se tvůrcům v Hollywoodu všeobecně vyčítá snaha „vybělit“ filmy a seriály a obsazovat do typicky asijských, indických, egyptských filmů a seriálů bílé herce.

Vysokoškolský student Light Turner se chce stát policejním důstojníkem stejně jako jeho otec a prosazovat právo a spravedlnost. Proto když nalezne zápisník ‚Death Note‘ s jehož pomocí lze zabít kohokoli jen se znalostí jeho jména a tváře, bere to jako příležitost očistit svět od kriminálních živlů jednou provždy. Masová úmrtí kriminálníků se brzy začnou spojovat s nadpřirozeným zabijákem Kirou (podle anglického ‚killer‘) a po jeho stopě se vydává geniální detektiv L. Bude L schopen dopadnout Kiru dřív než ten uvidí jeho tvář a přijde na jeho pravé jméno?

Za režií filmu stojí Adam Wingard, do hlavní role Lighta byl obsazen Nat Wolff, detektiva L si pak zahraje Keith Stanfield. Boha smrti, Ryuka, namluvil Willem Dafoe, jako Miu uvidíme Margaret Qualley. Premiéru si film odbude 25. srpna, tak uvidíme, jak kvalitní bude a jaký rozruch udělá. Už teď je ale v plánu remake dalšího japonského filmu, Battle Royal, kterým se při psaní Hunger Games nechala inspirovat i Suzanne Collins. Původní japonská manga Death Note vyšla také v češtině a to díky nakladatelství Crew.

Zdroj informací a obrázků: CSFd.cz, Wikipedia.org, Variety.com, TheFandom.net, Hypable.com, Netflix.com, HollywoodReporter

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge