BBC přiravuje minisérii Malé ženy

Knihy Novinky Seriály

Není to poprvé ani naposledy, co se BBC chytlo oblíbené knižní klasiky a udělalo z ní minisérii. V případě Malých žen to ale bude vůbec poprvé, kdy se od doby oblíbené filmové adaptace z roku 1994 s Winonou Ryder v hlavní roli, dočkáme nové verze od BBC.

Kniha byla poprvé publikována roku 1868 a odehrává se během občanské války, kdy dospívají čtyři sestry Jo, Meg, Beth a Amy March. Zatímco je jejich otec ve válce, společnými silami prochází prvními láskami i životními tragédiemi.

Trojdílnou minisérii napíše Heidi Thomas a na režisérskou stoličku usedne Vanessa Caswill. Malé ženy je jedna z nejoblíbenějších knih abglické literatury vůbec, před dvěma lety se dokonce mluvilo o moderní verzi dystopického seriálu pro stanici The CW, nakonec se ale od natáčení upustilo. Natáčení by mělo začít během července, postupně se tedy dozvídáme obsazení hlavních rolí.

V hlavních „dospěláckých“ rolích uvidíme oblíbenou Angelu Langsbury jako tetičku Marchovou, Michaela Gambona na souseda pana Laurence a Emily Watson jako paní Marchovou, matku čtyř dívek.

Willa Fitzgerald, kterou jsme mohli vidět ve Scream, si zahraje Meg. Dcera Umy Thurman a Ethana Hawkea, Maya, ztvární oblíbenou hrdinku Jo. V roli hudebně nadané Beth uvidíme Annes Elwy a hvězda Sedmilhářek, herečka Kathryn Newton, bude Amy.

Minisérie bychom se mohli dočkat už tyto Vánoce nebo brzy začátkem příštího roku.

Zdroj informací a obrázků: HollywoodReporter.com, IMDb.com, Deadline.com, TVLine.com, Mirror.co.uk

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge