Půlnoční klenot už v listopadu v češtině

Knihy Novinky

Minulý rok jsme se dočkali prvního dílu nové série z pera Richelle Mead, Třpytný dvůr. Letos dostaneme i pokračování.

Midnight Jewel v originále vyšel teprve před pár dny, ale my se jej v češtině brzy dočkáme taky. Nakladatelství Domino plánuje vydat Půlnoční klenot už 6. listopadu tohoto roku. Ve druhém díle plánované trilogie se opět vrátíme na Třpytný dvůr.

Mira utíká před válkou: vyhnali ji z domova. Našla si sice nový, bohužel ale velmi nehostinný. Jako zázrakem se jí však podaří znovu utéct a začít ještě jednou a lépe, tentokrát u Třpytného dvora – místa, v němž se z chudých dívek stávají dokonalé dámy a vhodné manželky pro mocné a bohaté muže.

Bohužel ani tam nečeká Miru štěstí – pro svůj původ se stává terčem posměchu a ponížení a hrozí, že stejně dopadne i u budoucích nápadníků. Není divu, že se netouží žádnému z nich oddat a strávit s ním zbytek života. Mira ale není úplně bezbranná…

Během dne chodí poslušně na předepsané hodiny společenského chování, pilně se učí správným zvykům a etiketě. Dokonce se jí při tom podaří najít opravdové přítelkyně – dívku Adelaide a ambiciózní pradlenku Tamsin. Po nocích ale spřádá Mira tajné plány – takové, které by ji mohly stát život.

Třetí díl zatím nemá oficiální název, ale víme, že se jej v originále dočkáme někdy během příštího roku a měl by se točit okolo Tamsin.

Zdroj informací a obrázků: Dominoknihy.cz, GoodReads.com, RichelleMead.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge