Nové posily The Darkest Minds

Filmy Knihy Novinky

Filmová adaptace prvního dílu knižní trilogie z pera Alexandry Bracken našla další ne tak úplně známé herecké tváře.

Už dříve jsme vás informovali o tom, že si hlavní roli střihne Amanda Stenberg, kterou známe hlavně díky prvnímu dílu Hunger Games, kde si zahrála malou Ru a v současné době ji můžeme vidět v adaptaci Všechno, úplně všechno. Další herecké tváře na sebe nenechaly dlouho čekat, dokonce se ve filmu objeví třeba Mandy Moore nebo Gwendoline Christie. No a dneska tu máme další nováčky.

Řeč je o Patricku Gibsonovi a Markovi O’Brienovi, první nedávno zazářil v Netflixovském seriálu The OA a druhý se objevil ve filmu Příchozí. Gibson si zahraje Clancyho Graye, vůdce skupiny v East River a kromě toho, že je to přitažlivý prezidentův syn, je to taky tak docela narcista s manipulativními sklony. O’Brien ztvární agenta Roba Meadowse, který shromažďuje děti se zvláštními schopnostmi.

Trilogie The Darkest Minds, která vypráví příběh Ruby, u které se v deseti letech projevily speciální schopnosti. Jako jedna z mála dětí nejspíš prodělala záhadnou nemoc, jež zabila většinu amerických dětí. Jenže tohle přežití z ní udělalo jinou osobu. Začnou se u ní totiž nekontrolovatelně projevovat záblesky obrovské moci, což vyděsí její rodiče natolik, že ji nechají zavřít do speciálního tábora Thurmond. A to je teprve začátek…

Když je Ruby 16, pravda o táborech jako Thurmond se dostane na veřejnost. Ruby se podaří uniknout jen tak tak, aby našla jediné útočiště pro jí podobné – East River. Brzy se přidá k další skupině přeživších, přitom se snaží odolávat jejich vůdci Liamovi, který se do ní nejspíš zamiloval až po uši.

Ruby se totiž bojí někomu věřit. Ne po tom, jak se k ní zachovali její vlastní rodiče. Jenže když se konečně dostanou do East River, nebude nic takové, jak by si představovali. I tady se najdou lidé, co se nezastaví před ničím, ani před využitím samotné Ruby jako tajné mocné zbraně.

Režie se ujala Jennifer Yuh Nelson, která stojí za Kung-fu pandou, scénář má na starosti Chad Hodge.

Zdroj informací a obrázků: TheFandom.net, Deadline.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge