Lví král našel své první hlasy

Filmy Knihy Novinky

Dalším filmem, který se studio Disney snaží znovu přinést na filmová plátna v nové podobě, je oblíbený a toliko oceňovaný Lví král.

K adaptaci Lvího krále muselo dříve či později dojít a to hlavně po úspěchu, jaký měla nová verze Knihy džunglí. Možná i proto byl do režisérské stoličky znovu usazen Jon Favreau, kterého můžeme znát také jako herce z Iron Mana.

Lví král je z části založen na Hamletovi a částečně na rodinné legendě Osirise ze starověké egyptské mytologie, kdy je král (Mufasa/Osiris) zabit žárlivým bratrem (Scar/Seth) a právoplatný dědic (Simba/Horus) je poslán jako chlapec do exilu. Zavražděný král navštíví jako duch svého syna a předá mu své rady. Když dědic dospěje, vrátí se, aby pomstil otcovu smrt. Disney s filmem přišel v roce 1994 a rázem se z něj stal trhák, který je také nejprodávanějším animovaným filmem.

Nově tedy bylo oznámeno, že si roli Mufasy zopakuje James Earl Jones, který Mufasu daboval také v originálním animáku. Staršího Simbu pak bude dabovat Donald Glover. Toho brzy uvidíme v samostatném filmu o mladém Hanu Solo z Hvězdných válek. Gloverovi bylo 10, když šel tenkrát film poprvé do kin. Podle posledních zpráv to vypadá, že je obsazeno také vtipné duo Timon a Pumba. Tyto postavičky by měli namluvit Billy Eichner a Seth Rogen. Pro zajímavost, Pumba byl vůbec první Disneyho postavičkou, co přiznala plynatost.

Další důležité postavy jako je Nala, Scar a Zazu ještě obsazené nemáme, ale vzhledem k tomu, že bychom se filmu mohli dočkat 19. června 2019, máme ještě docela čas. Film by měl být natáčen stejně jako tomu bylo u Knihy džunglí, až na to, že tam jsme měli alespoň jednu lidskou postavu v podobě Mauglího, tady budeme mít nejspíš jen samou digitální podobu. Ale nechme se překvapit…

Zdroj informací a obrázků: OhMy.Disney.com, TheFandom.net, Deadline.com, Variety.com, TheWrap.com, CSFd.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge