Lauren Graham má za úkol přenést na plátno Windfall

Filmy Knihy Novinky

Lauren Graham známe sice hlavně díky její roli jedné z Gilmorových děvčat nebo z Famílie, ale to není všechno, za čím tahle osůbka stojí.

Graham si vybrala knihu Jennifer E. Smith k možné adaptaci pro filmová plátna. Za produkcí stojí její Good Game Productions a psaní scénáře si vzala sama na starost.

Není to její první počin, už takhle pracovala na scénáři k The Royal We, nedávno vydala vlastní knihu Someday, Someday Maybe a v současné době pracuje na scénáři k Wedding For One.

Windfall vyšla teprve před měsícem a vypráví příběh Alice a jejího nejlepšího kamaráda Teddyho. Alice moc na štěstí nevěří, ale věří v lásku. Už nějakou dobu je do Teddyho zamilovaná a  k osmnáctým narozeninám mu koupí loterijní lístek, díky němuž vyhraje 140 miliónů dolarů. Rázem se všechno změní.

Zprvu to vypadá, jako by se jim splnil sen, hlavně díky tomu, že si oba už v životě prošli kdejakou nesnází. Jako dítěti Alice v průběhu jednoho roku zemřeli oba rodiče a Teddyho otec se rozhodl rodinu opustit nedlouho po té, zanechal za sebou jen obrovské dluhy z hraní. Díky tomu Alice s Teddym věděli, že se na sebe můžou kdykoliv spolehnout.

Jenže teď je z Teddyho boháč a najednou se mezi nimi začíná objevovat propsat. Brzy se z peněz stane spíš přítěž než výhra. Zatímco se k sobě snaží opět najít cestu, naučí se toho o sobě Alice daleko víc, než by si myslela… a taky o tom, že se často štěstí s láskou proplétají neuvěřitelnými cestami.

Jennifer E. Smith není na naší české scéně zase tak neznámá. Dočkali jsme se například její knihy Statistická pravděpodobnost lásky na první pohled u nakladatelství Argo a letos v červenci se objeví její povídka v knize Letní dny a noci a to u nakladatelství CooBoo.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, PenguinRandomHouse.com, CSFd.cz, DatabazeKnih.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge