Disney rozjelo casting pro Aladina

Filmy Knihy Novinky

Dalším filmem, jehož nové adaptace se během blízké doby dočkáme, bude oblíbený Aladin. Toho jsme se v animované podobě dočkali v roce 1992.

Po úspěchu filmů Popelka, Kniha džunglí nebo nově Kráska a zvíře se dočkáme další oblíbené pohádkové klasiky. Na rozdíl od chystané adaptace Mulan by měl být Aladin hudebním filmem, hledají se tedy herci z Blízkého východu ve věku 18 až 25 let, kteří umí zpívat. Výhodou je prý také taneční nadání, takže to vypadá, že uslyšíme oblíbené melodie i s nějakým tím tanečním číslem.

Příběh o Aladinovi je jednou z nejznámějších a nejčastěji zpracovávaných arabských pohádek. Vznikl pravděpodobně okolo druhé poloviny dvanáctého století v Egyptě, což však nebrání tomu, aby byl v mnoha adaptacích situován do prostředí, připomínajícího oblíbenou romantickou vizi středověkého Bagdadu.

Režie by se měl ujmout Guy Ritchie, který v poslední době slaví úspěch s novodobou adaptací Legendy o Králi Artušovi. Natáčení by mělo začít během července 2017 a pokračovat až do ledna 2018 a to ve Velké Británii. Scénáře se ujal John August.

Podle posledních zpráv to vypadá, že by si roli oblíbeného džina, kterého namluvil v původní pohádce Robin Williams, měl zahrál Will Smith. Původně se o něm sice mluvilo v souvislosti s adaptací Dumba, ale vypadá to, že jim to nevyšlo. Uvidíme, jak to nakonec dopadne. S blížícím se datem začátku natáčení se nejspíš dozvíme novinek víc.

Zdroj informací a obrázků: TheFandom.net, HollywoodReporter.com, CSFd.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge