Alex Rider jako televizní seriál

Knihy Novinky Seriály

Aby těch seriálů podle knižních předloh nebylo málo, můžeme se těšit na další kousek, tentokrát špionážní.

Anthony Horowitz vydal první díl v sérii Alex Rider v roce 2000 a teď po 17 letech, 11 knihách a 16 miliónech prodaných kusů knih v anglické verzi se Alex dočká také svého seriálu. Začala na něm pracovat televize ITV s produkcí od Eleventh Hour Films, scénář má na starosti Guy Burt, který stojí například za úspěšným seriálem Borgiové.

Alex Rider je dospívající superagent narekrutovaný MI6 po té, co se dozví pravdu o tajném životě svého strýce. Je poslán dokončit misi, kterou začal právě jeho strýc, zjistit co nejvíce o počítačové herní konzoli Stormbreaker. Aniž by to věděl, byl strýcem dlouhodobě připravován na podobnou misi. Dobrou průpravou pro dráhu neohroženého špióna se mu staly adrenalinové sporty jako potápění, horolezectví, ale i znalost šifrovacích kódů.

Knižní série se dočkala nejen herního zpracování, ale v roce 2006 jsme se dostali také film s Alexem Pettyferem v hlavní roli. Tenkrát se za jeho obsazení přimluvil samotný autor, který pracoval také na filmovém scénáři. Ačkoliv jsou knihy cíleny na chlapecké čtenáře, seriál by měl mířit spíše na starší diváky. Jedenáctý díl knižní série by měl vyjít letos.

Zdroj informací a obrázků: TheFandom.net, ComingSoon.net, CSFd.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge