Začíná největší svátek knihomolů, Svět knihy 2017

Novinky

Dnešním dnem se v Praze rozbíhá největší čtyřdenní svátek všech knihomolů. Na co se můžete těšit?

Pokud se zrovna nacházíte v Praze, nebo se do ní chystáte, a zbožňujete knihy, rozhodně byste neměli vynechat největší domácí knižní veletrh. Ačkoliv to po loňském roce vypadalo, že se mezinárodní knižní veletrh a literární festival přesunou jinam, i letos se veletrhu dočkáme v prostorách Průmyslového paláce na Výstavišti v Holešovicích.

Letos se můžeme těšit na čtyři stovky vystavovatelů z třicítky zemí. Jedním z témat veletrhu je kniha jako objekt, což může podpořit i světový trend návratu k tištěným knihám a stagnace či postupné snižování počtu prodaných elektronických knih. K termínu Světa knihy většina tuzemských nakladatelů směřuje své jarní knižní novinky.

Přijede také řada zahraničních autorů, letos k těm nejznámějším patří irský spisovatel John Boyne, izraelský autor knih pro dospělé i pro děti Uri Orlev, polský a v Česku dobře známý novinář a spisovatel Mariusz Szczygiel nebo ve Švýcarsku žijící spisovatelka Corinne Hofmannová, autorka bestselleru Bílá masajka.

Jako každý rok, i letos na vás u řady stánků čekají knižní novinky i stálice, autogramiády, besedy a speciální veletržní ceny knih.

Více informací, včetně otevírací doby a ceny vstupného, se dozvíte na oficiálních stránkách.

Zdroj informací a obrázků: sk2017.svetknihy.cz, Tyden.cz, KudyZNudy.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge