Z Dreamfall se nejspíš stane seriál

Knihy Novinky Seriály

Amy Plum známe díky trilogii Revenants, která v češtině vycházela u nakladatelství Motto. Teď to ale vypadá, že se dostane do širší pozornosti díky své novince.

Řeč je o první díle plánované duologie Dreamfall, která v zahraničí vychází právě dneska. Je popisována jako psychologický thriller, Noční můra v Elm Street křížená s Počátkem. Děj se točí okolo sedmi teenagerů, kteří trpí nespavostí, co jim až moc ovlivňuje životy. Rozhodnou se vstoupit do programu s novou experimentální procedurou, o níž jsou přesvědčeni, že jejich stav nemůže zhoršit. Nemohli by se ale mýlit více…

Když laboratorní zařízení nečekaně prodělá výpadek, uvrhne to všechny účastníky experimentu do děsivého světa snů, kde na povrch vyplouvají jejich nejhorší noční můry. Problém je, že si nevzpomínají, jak se tam vůbec dostali.

Hnáni monstry z jejich nejtemnějších koutů mysli a mučeni tajemstvími, které chtějí nechat hluboko pohřbené, se musí spojit, aby čelili největším děsům. Pokud totiž nenajdou způsob, jak přemoci své sny, nikdy se neprobudí…

Práva k seriálové adaptaci zakoupilo DIGA Studios, které stojí například za úspěšným seriálem Vlčí mládě (Teen Wolf) nebo za Vřískotem (Scream). MTV v poslední době přišlo třeba s docela úspěšným seriálem Letopisy rodu Shannara (The Shannara Chronicles). Knižní pokračování knihy nese název Neverwake a mělo by se na pultech objevit o rok později.

Zdroj informací a obrázků: AmyPlumBooks.com, EpicReads.com, Deadline.com, ComingSoon.net, GoodReads.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge