Willow Smith získala filmová práva k Poušti v plamenech

Filmy Novinky

Willow Smith, teprve šestnáctiletá dcera Willa Smithe, se začíná pouštět do velkých projektů. Většina hereček v jejím věku obráží všemožné konkurzy a doufá v obsazení v nějakém velkém hollywoodském trháku. Willow se vydala trochu jinou cestou – zakoupila filmová práva ke knihám Alwyn Hamilton a hlavní roli má v podstatě jistou. 

Produkční společnost MSFTS Production, za kterou stojí právě zpěvačka a herečka Willow, dcera Willa Smithe a Jady Pinkett-Smith, společně s Cartel Entertainment získala práva k adaptaci knižní trilogie Rebel of the Sands. Zatím však není jisté, zda si Willow skutečně střihne hlavní roli Amání, nebo zůstane u produkce.

Prvotina Alwyn Hamilton vyšla v únoru 2016 a rychle si našla cestu do srdcí a knihovniček mladých čtenářů. Začátkem letošního roku byla Rebel of the Sands nominována na Goodreads Choice Awards v kategoriích Young Adult Sci-Fi & Fantasy a Debut Goodreads Author, v té druhé nakonec zvítězila. V češtině vydalo Poušť v plamenech nakladatelství CooBoo před dvěma týdny, 9. května. Druhý díl, Traitor to the Throne, se v češtině chystá na podzim, trojka vyjde anglicky příští rok.

Amání je neohrožená pistolnice a osud pouště jí leží v rukou.
Pouštnímu národu země Mirádži vládnou smrtelníci, ale v divokých, holých pustinách se pořád potulují mystická stvoření z dávných pověstí a někde prý stále čarují i samotní džinové. Na městečku Prachov ale nic mystického ani magického není a Amání se už nemůže dočkat, až z něj zmizí.
Jestli zde zůstane, jejím osudem je skončit „buď provdaná, nebo mrtvá“, takže se Amání hodlá z Prachova dostat za pomoci své ostré mušky. Když se na střelecké soutěži setká s Jinem, tajemným a neskutečně přitažlivým cizincem, usoudí, že našla ideální únikovou cestu. Ale za celé roky, kdy fantazírovala o útěku z domova, se jí určitě nesnilo, že odsud uteče před vražednou sultánovou armádou s uprchlíkem hledaným za velezradu na mytickém koni. A určitě nečekala, že se do toho uprchlíka zamiluje… nebo že jí mladík pomůže odhalit mocnou pravdu o tom, kdo Amání opravdu je.

Zdroje informací a obrázků: CooBoo.cz, TheBookseller.com, Deadline.com, AllenandUnwin.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge