S Americkým zabijákem není radno si začínat

Filmy Knihy Novinky

Už včera jsme naťukli, že si Dylan O’Brien odskočil od natáčení Labyrintu k jinému kousku. Dneska se na něj podíváme blíž, jde totiž o další další adaptaci knižní předlohy…

Americký zabiják je stejnojmenná kniha z pera Vince Flynna, která je prvním dílem dlouhé série o agentovi Mitchi Rappovi. Odehrává se na začátku jeho kariéry v tajných službách. Než se stal superagentem CIA, postrachem teroristů a oblíbencem či zlým snem politiků z Kapitolu, Rapp býval studentem Syrakuské univerzity a nadaným sportovcem bez zvláštního zájmu o dění ve světě… jenže pak přišla tragédie.

Ve čtrnácti letech mu tragická autonehoda vzala oba rodiče. O devět let později přišel o svou přítelkyni při teroristickém útoku. Při hledání pomsty se Mitch dostává pod ruku zástupkyně ředitele CIA Irene Kennedy, která z něj chce udělat tajného agenta. Posílá ho proto ke Stanu Harleymu, veteránovi ze studené války, aby ho pořádně vycvičil.

Stan a Mitch budou později zkoumat sérii zdánlivě náhodných útoků na vojenské a civilní cíle. Při odkrývání souvislostí útoků spojí své síly s tureckým agentem, aby zastavili tajný záměr rozpoutat světovou válku na Blízkém východě.

Ve filmové adaptaci v hlavní roli uvidíme již zmiňovaného Dylana, ale také překvapivě Michaela Keatona či Taylora Kitsche. Režie se ujal Michael Cuesta, který bohužel zatím neprorazil s žádným velkým trhákem, ale třeba se mu to podaří s Americkým zabijákem. Pokud by byl film úspěšný, možná se dočkáme dalších dílů. Přece jenom je toho knižního materiálu hodně. Česká premiéra je stanovena na 14. září.

Zdroj informací a obrázků: CSFd.cz, DatabazeKnih.cz, ComingSoon.net, Hypable.com, Vert-ent.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge