Novinka Marissy Meyerové má konečně obálku

Knihy Novinky

Začátkem listopadu spatří světlo světa další kniha americké autorky Marissy Meyerové. Po úspěšných Měsíčních kronikách a retellingové knize Bez srdce se můžeme těšit na sci-fi jednohubku Renegades.

Kniha měla být původně prvním dílem série Gatlon Trilogy, nakonec však zůstane jen u vydání Renegades.

Tajné identity. Výjimečné schopnosti. Ona chce pomstu. On spravedlnost. 

Renegáti jsou sdružením zázračných dětí – lidí s výjimečnými schopnostmi – kteří povstali z trosek rozpadlé společnosti a ustavili řád a mír tam, kde vládl chaos. Jako zastánci spravedlnosti zůstávají symbolem naděje a odvahy pro všechny… kromě ničemů, které kdysi svrhli. 

Nova má důvod nenávidět Renegáty a žene ji touha po pomstě. Jak se dostává blíž ke svému cíli, potkává Adriana, Renegáta, který věří ve spravedlnost – a taky v Novu. Její oddanost však patří ničemovi, který má moc skoncovat s nimi oběma. 

Renegades vychází v angličtině 7. listopadu 2017.

Kromě obálky k téhle dobrodružné jednohubce zveřejnila Marissa také obálku k druhému dílu komiksového pokračování Měsíčních kronik. To se odehrává po skončení knihy Winter a hlavní postavou je ztřeštěná androidka Iko.

Po uzavření spojenectví Měsíčního království a Východního společenství zavládl na Zemi a Měsíci mír. Skupina vlčích bojovníků však začne tento křehký mír ohrožovat a Iko se rozhodne chytit jejich vůdce.

Příběh se sice točí hlavně kolem Iko a její mise, ale samozřejmě se objevují také ostatní oblíbené postavy – Cinder začínaje a Jacinem konče.

Příběhy z pera Marissy Meyer doplňují skvělé ilustrace Stephena Gilpina. Druhý díl komiksu nese název Wires and Nerve a vyjde v lednu 2018.

A co dál? V rozhovoru pro Los Angeles Times Marissa zmínila, že má spoustu nápadů, například romanci ze současnosti nebo hororový thriller inspirovaný pohádkami. Zatím není nic jisté, takže teprve uvidíme, kam nás Marissa zavede příště!

Zdroje informací  obrázků: MarissaMeyer.com, Goodreads.com, LAtimes.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge