Nová posila Ready Player One

Filmy Knihy Novinky

Už je to nějaký pátek, co jsme vám přinesli nějakou informaci z chystané adaptace knihy Ernesta Clinea. Naposledy jsme se dozvěděli jména hereckých představitelů oblíbených postav, dneska máme někoho dalšího.

Příběh knihy Ready Player One se odehrává v roce 2045, kdy je svět díky energetické a ekonomické krizi velmi chmurným místem k životu. Není divu, že většina lidí utíká před realitou do uměle vytvořeného vesmíru videoherního systému OASIS, kde mohou zapomenout na běžné starosti, vytvořit si novou identitu a jejím prostřednictvím se pak pohybovat po tisícovkách virtuálních planet, pracovat, studovat, bavit se a prožívat své sny.

Navíc se tam někde skrývá i dědictví po tvůrci této videohry, miliardáři Jamesi Hallidayovi, který před svou smrtí zanechal ve skrytých koutech OASIS několik klíčů, jež mají hráčům ukázat cestu k pokladu. Trvá však dlouhých pět let, než se středoškolákovi Wadu Wattsovi podaří objevit první z nich.

A potom vypukne hotové peklo, protože zájemců o dědictví, které nálezci zajistí doživotní bohatství a obrovskou moc, je nespočet a v cestě za svým cílem se neštítí žádných prostředků. Když se pak soupeření přenese z virtuálního světa do toho skutečného, končí veškerá legrace — tady už jde o život.

Režie se ujal Steven Spielberg, za scénářem stojí Zak Penn a Eric Eason. Produkce se ujala studia Warner Bros. a Dreamworks. Původně byla oficiální premiéra stanovena na 15. prosince 2017, ale byla přesunuta až na 30. března 2018, a to kvůli kolizi s plánovanou premiérou nových Star Wars.

Nově se objevila informace, že se ve filmu objeví také T. J. Miller, kterého jsme mohli vidět v Deadpoolovi nebo Pařbě o Vánocích. Ve filmu si zahraje postavu i-R0ka, který se v knize objevil jen v několika scénách, ale ve filmové verzi dostane daleko více prostoru.

Jde o lovce odměn, co je pořádný prevít, který za úplatu hledá ve hře lidi, nebo je rovnou zabíjí či je nechává vyhladovět. Sám Mille se označil za takového Boba Fetta Ready Player One. Tak uvidíme, jak to nakonec s filmem dopadne. Česká premiéra je stanovena na 29. března 2018.

Zdroj informací a obrázků: TheFandom.net, Fandango.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge