Mezi námi děvčaty jako filmový muzikál

Filmy Knihy Novinky

Možná si matně vybavujete film s Lindsay Lohan a Jamie Lee Curtis z roku 2003, který se ještě stále drží na vysokých příčkách oblíbenosti. V Americe z něj totiž udělali rovnou muzikál…

Mezi námi děvčaty (Freaky Friday) je vlastně adaptací stejnojmenné knihy Mary Rodgers z roku 1972. Kniha byla zatím zfilmována dvakrát a loni ji Disney představilo také její muzikálovou podobu. Ta je tak úspěšná, že se rozhodli z ní rovnou natočit muzikální film. Zatím ještě není známý ani režisér, ale natáčet by se mělo začít už na podzim. Muzikál byl ale sepsán právě na základě filmu z roku 2003, takže hlavní linie příběhu zůstává stejná.

Dr. Tess Coleman a její patnáctiletá dcera Anna spolu příliš nevycházejí. Nerozumí si v otázkách oblékání, účesů, hudby a už vůbec ne ve výběru partnerů. V jeden čtvrteční podvečer jejich vzájemná nevraživost dosáhne vrcholu: Anna zuří, protože má pocit, že matka nedostatečně podporuje její hudební kariéru a Tess – vdova, která se chystá na nové vdavky – nechápe, proč Anna nemůže dát jejímu snoubenci ani na chvíli pokoj.

Vše se ale změní po malém incidentu v čínské restauraci, kde si matka s dcerou omylem vymění sušenky s přáníčky. Páteční ráno je jako studená sprcha – Tess i Anna s hrůzou zjistí, že si přes noc vyměnily těla. Po jednom dni stráveném v kůži své rodinné sokyně obě znovu nalézají vzájemný respekt. Sobotní svatba Tess se ale nezadržitelně blíží a oběma nezbývá, než rychle najít způsob, jak se dostat zpět do svého těla.

Zdroj informací a obrázků: Hypablecom, CSFd.cz, GoodReads.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge