Co nového chystá Andy Weir, autor Marťana?

Knihy Novinky Seriály

Andyho Weira, autora úspěšného sci-fi románu Marťan, nejspíš není třeba dlouze představovat. Jeho debutová kniha vyšla v roce 2014 a brzy začala sbírat různé ceny, například Goodreads Choice Award v kategorii Science fiction. Hned v následujícím roce jsme se dočkali filmové adaptace s Mattem Damonem v hlavní roli.

Píše se rok 2017 a Andy Weir připravuje vydání své druhé knihy. Vzhledem k úspěchu Marťana to není žádný snadný úkol. Už před časem se objevil první střípek informace – že se tentokrát vydáme na Měsíc. Teď už víme, že se bude novinka jmenovat Artemis a v originále vyjde 14. listopadu. O čem bude?

Jazz Bashara je kriminálnice. No, tak trochu. Život v Artemidě, prvním a jediném městě na Měsíci, je vážně těžký, pokud nejste bohatý turista nebo výstřední miliardář. Takže se příležitostné neškodné pašování dá sotva počítat, nemám pravdu? Ne, když máte dluhy a vaše zaměstnání vrátné sotva stačí na nájem. 

Všechno se změní ve chvíli, kdy Jazz spatří šanci spáchat dokonalý zločin s odměnou příliš vysokou, než aby ji odmítla. Jenže dokázat nemožné je jen začátkem jejích problémů. Jazz totiž zjistí, že se dostala rovnou do středu spiknutí k ovládnutí celé Artemidy – a že je teď její jedinou šancí na přežití ještě riskantnější manévr, než ten první. 

Stejně jako u Marťana byla ještě před vydáním knihy prodána filmová práva k příběhu. Artemis tak získaly společnosti 20th Century Fox a New Regency. Na adaptaci by se měl podílet stejný tým, jako v případě filmu Marťan, zatím však byla potvrzena pouze jména producentů Simona Kinberga a Adityi Sooda.

Letos v lednu si u Andyho Weira objednala stanice CBS pilotní díl seriálu o astronautech a vědcích z NASA. Možný seriál dostal jméno Mission Control a kromě psaní scénáře je Weir také výkonným producentem. V pilotu se představí například bývalý Grimm David Giuntoli, Poppy Montgomery (Beze stopy), Ricardo Chavira (Zoufalé manželky) či Peyton List (The Tomorrow People, Frequency). Natáčení pilotu proběhlo koncem března v Albuquerque, takže bychom se snad brzy měli dozvědět, zda stanice objedná další díly a z pilotu se stane seriál.

Zdroje informací a obrázků: ComingSoon.net, Deadline.com, Nerdist.com, CrownPublishing.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge