Vize dokonalého světa může být nebezpečná, vítejte v Circlu

Filmy Knihy Novinky

Své o tom ví Emma Watson, která je v posledních letech vidět v čím dál tím odvážnějších a zajímavějších filmech, ať už to loni byla Kolonie, nebo oceňovaná Charlieho malá tajemství, či letošní Kráska a zvíře. Tentokrát ji uvidíme v zajímavém dramatu.

Svět bez hladu. Svět bez válek. Svět bez nemocí. Neomezené možnosti. V úchvatné a největší high-tech společnosti The Circle neexistuje problém, který by nebylo možné vyřešit. Její technologie mají moc doslova změnit svět. Právě sem, do zaměstnání snů, nastupuje mladá a ambiciózní dívka Mae. SDÍLET ZNAMENÁ STARAT SE.

Šéf a zakladatel společnosti je vizionář, který vybudoval v Circle ráj na Zemi a který touží po dokonalém světě. Jeho receptem na pokrok a na šťastné a spokojené lidstvo je svět bez tajemství, naprostá otevřenost a transparentnost všech lidí, sdílení . . . a sledování. CHOVÁŠ SE HŮŘ NEBO LÍP, KDYŽ TĚ NĚKDO SLEDUJE?

Mae je obklopená vymoženostmi supermoderní společnosti. Ohromena ideály a vzájemností se na návrh samotného šéfa Circle zapojí do experimentu, který by štěstí a pokrok v Circle mohl rozšířit do celého světa. Současně s tím začne potkávat tajemného muže. Stane se její nový život pohádkovým snem nebo dostane příchuť hororové noční můry? Bude mít kruh, do něhož vstoupila, cestu ven? KDO MÁ TAJEMSTVÍ, LŽE.

Film je natočen podle stejnojmenné knihy Davea Eggerse, která v češtině vyšla u nakladatelství Plus před dvěma lety. Na scénáři se sám autor také podílel. Naši recenzi si můžete přečíst tady. Kromě Emmy Watson se můžete těšit na Toma Hankse, který byl z námětu knihy tak nadšený, že se stal jedním z producentů filmu. Dále uvidíme Johna Boyegu nebo Billa Paxtona, pro něhož to byla poslední filmová role před smrtí. Česká premiéra je stanovena na 27. dubna, což je skoro za chvíli, tak si film rozhodně nenechte ujít.

Zdroj informací a obrázků: CSFd.cz, Bontonfilm.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge