Valerian a město tisíce planet v červenci v kinech

Filmy Knihy Komiksy Novinky

Pokud jste fanoušky filmu Pátý element, můžete se letos těšit na adaptaci oblíbeného komiksu Valerian and the City of Thousand Planets, v němž zazáří čím dál tím víc oblíbená Cara Delevingne. O co ale vlastně půjde?


Valerian a město tisíce planet je adaptace francouzského scifi komiksu Valérian and Laureline autorů Pierre Christina (text) a Jean-Claude Mézièrese (ilustrace). Hrdinou je tajný agent Valerian se schopností cestovat časoprostorem a jeho zrzavá parťačka, se kterou koná dobro po celém vesmíru.

Filmových práv se ujal Luc Besson a už od roku 2012 na adaptaci pilně pracuje. Komiks byl vydán v roce 1967 a od té doby byl přeložen do 21 světových jazyků. V roce 2015 oznámil, že se ujme jak psaní scénáře tak samotného natáčení, do hlavních rolí se rozhodl obsadit Danea DeHaana a Caru Delevingne.

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevigne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá.

Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit…

Ve filmu se kromě Owena objeví i další známé tváře jako je třeba Ehtan Hawke, John Goodman nebo Rihanna. Česká premiéra filmu je stanovena na 20. července, takže si tuhle vizuální nálož a nejspíš nástupce Pátého elementu již brzy vychutnáme.

Zdroj informací a obrázků: Bioscop.cz, CSFD.cz, Hypable.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge