V srpnu nás zachvátí Tulipánová horečka

Filmy Knihy Novinky

Alicia Vikander je v kurzu už od úspěchu díky Dánské dívce, kdy si odnesla oscarovou sošku za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli. Od té doby jsme ji viděli v řadě různých adaptací, jako třeba Sedmý syn, nebo Kryí jméno U.N.C.L.E. A tím to rozhodně nekončí…

Na restart Lary Croft si sice budeme muset počkat do příštího roku, ale už letos v srpnu nás čeká adaptace knihy Deborah Moggach, Tulipánová horečka.

Kniha u nás v českém překladu vyšla už v roce 2001, ale pokud vám nic neříká, nevadí, ovšem zajímavé pro vás může být to, Moggach napsala scénář k adaptaci Pýchy a předsudku z roku 2005 s Keirou Knightley  hlavní roli.

Děj se odehrává v Nizozemsku na počátku 17. století, kdy v zemi propuká hotové tulipánové šílenství. Sophia Sandvoortová žije poklidným životem se svým postarším, ale bohatým manželem. Ten jednoho dne navrhne, aby se dali portrétovat, a tak do jejich domu přichází malíř Jan van Loos.

Přestože Sophia cítí ke svému manželovi náklonnost, zamiluje se do Jana a přes výčitky svědomí se s ním začne scházet. Aby ji nikdo nepoznal, když večer vychází z domu, používá oblečení služky Marie.

Marie čeká nemanželské dítě, ale protože přišla na nevěru své paní, začne Sophii vydírat. Sophia tedy vymyslí plán, který má pomoci služce, ale i jí a Janovi. Ví, jak její manžel touží po potomkovi, a tak předstírá, že je těhotná. Jan dostává doporučení na spolehlivého doktora, který na jejich riskantní hru přistupuje.

Protože k realizaci svých záměrů potřebují peníze, začíná Jan spekulovat s tulipánovými cibulkam. Blíží se doba Mariina porodu a právě tehdy má dojít k vyřešení situace ke spokojenosti všech. Jenže všechno se vždy naplánovat nedá…

Kromě Vikander ve filmu uvidíme v roli Jana Danea DeHaana, který se brzy představí v adaptaci komiksu Valerian a město tisíce planet, nebo Christopha Waltze či Zacha Galifianakise. Zajímavé je, že se ve filmu objeví i Cara Delevingne, která se začíná na filmovém poli čím dál tím víc prosazovat. Česká premiéra je stanovena na 31. srpna.

Zdroj informací a obrázků: CSFd.cz, ForumFilm.cz, DatabazeKnih.cz, Variety.com, HollywoodReporter.com, Collider.com, ComingSoon.net

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge