Svět Harryho Pottera v novém kabátku

Filmy Knihy Novinky

Díky filmovým Fantastickým zvířatům a divadelní hře Harry Potter a Prokleté dítě se celý Potterovský svět dal znovu do pohybu. Film střídá kniha, scénáře, omalovánky, filmové zápisky a tak dále a tak dále. Není tedy divu, že konečně došlo také na obnovu českých vydání.

V plánu je toho na tento rok poměrně hodně. V březnu vyšel v češtině filmový scénář Fantastických zvířat, který má nejen nádhernou obálku, ale také úžasné vnitřní zpracování. V květnu se ovšem můžeme těšit na nové vydání Bajek Barda Beedlyho, Famfrpálu v průběhu věků a Fantastických zvířat.

Aby toho nebylo málo, dočkáme se také kompletního nového vydání celé série o oblíbeném brýlatém čaroději. Ano, čeká nás celý Harry Potter v novém kabátku. První čtyři díly spatří světlo světa ještě tento rok a to v červnu, v srpnu, v září a v říjnu, na zbylé tři si počkáme do příštího roku. Nové obálky budeme mít opět od britského Bloomsbury.

Tím ale ještě nekončíme. V říjnu vyjde již třetí díl ilustrované podoby Potterovy série od Jima Kaye. V zahraničí sice už vyšel před časem, ale my jsme si na české vydání museli krapet počkat. Navíc to vypadá, že se nám sbírka nejspíš rozšíří i o ilustrované vydání bradavických učebnic. Fantastická zvířata by měla vyjít už na podzim tohoto roku.

Říkáte si, co za tak velkým krokem znovuvydávání stojí? Nejde jen o znovuvzkříšenou popularitu v podobě filmů, ale 26. června uplyne dvacet let od vydání Kamene mudrců a nakladatelství Albatros se rozhodlo potěšit nejen fanoušky původních knih a filmů, ale také nalákat nějaké nové.

Samotné Bloomsbury ku příležitosti významného výročí vydává první díl ve speciální kolejní edici. Té se ale u nás nejspíš nedočkáme, to už bychom chtěli vážně moc.

Zdroj informací a obrázků: Albatrosmedia.cz, Bloomsbury.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge