Oklamaný v červenci v kinech

Filmy Knihy Novinky

Nicole Kidman v poslední době rozhodně nezahálí. V únoru se objevila v seriálové minisérii Semilhářky, která ještě stále sklízí pochvalné recenze, a zahraje si také v adaptaci povídky Neila Gaimana (o tom více někdy jindy) nebo adaptaci knihy Janice Y. K. Lee, v červenci se jí ovšem dočkáme v Oklamaném.

Pokud vám stejnojmenná kniha Thomase Cullinana nic neříká, vězte, že byla zfilmovaná už v roce 1971 s Clintem Eastwoodem v hlavní roli. Jde o příběh těžce zraněného vojáka Unie, Johna McBurneyo, který je během občanské války Severu proti Jihu zachráněn mladou dívkou z nedaleké jižanské internátní školy.

Když se rozhodne ukrýt ho v bezpečí internátu, jsou zdejší ženy a dívky zprvu šokované, ale nakonec se vojákovi rozhodnou pomoci, ačkoli se jedná o nepřítele. John se postupně zotavuje a ženy v jeho okolí začínají být jedna po druhé okouzleny jeho nezaměnitelným šarmem. Atmosféra ve škole začíná houstnout, ve vzduchu visí příznaky žárlivosti, lsti i zrady.

Film i herecký výkon Eastwooda je i po tolika letech velice oceňovaný. Není tedy divu, že se v Hollywoodu rozhodli natočit novou verzi s výborným hereckým obsazením. Těšit se tak můžeme na již zmiňovanou Nicole Kidman, Kirsten Dunst a Elle Fanning, v čele s Colinem Farrellem v hlavní roli Johna.

Režie i scénáře se ujala oscarová režisérka Sofia Coppola. Oficiální premiéra je stanovena na 23. červen, česká premiéra filmu pak na 13.7. a podle prvních trailerů to vypadá hodně dramaticky.

A druhý trailer, který se objevil nedávno:

Zdroj informací a obrázků: CSFD.cz, CinemArt.cz, DenofGeek.com, Collider.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge