Dostane Havraní bratrstvo vlastní seriál?

Knihy Novinky Seriály

Fanoušci knih Maggie Stiefvaterové zpozorněte. Nad knižní sérií Havraní bratrstvo totiž visí možnost seriálového zpracování.

Seriálovou adaptaci připravuje společnost Universal Cable Productions a moc toho zatím nevíme. Obvyklý proces zrodu nového seriálu totiž zahrnuje natočení pilotu na objednávku některé televizní stanice a v případě úspěšnosti objednání celé série. V případě Havraního bratrstva nejspíš ještě tak daleko nejsme byť už známe výkonného producenta, scénáristu i režiséra pilotního dílu. Projekt tak spojí producenta seriálu The Magicians Michaela Londona, scénáristu Tajného kruhu Andrewa Millera a Catherine Hardwicke, režisérku Stmívání. Seriály UCP většinou běží na stanici Syfy nebo online platformě Hulu.

Maggie Stiefvater momentálně pracuje na pokračování čtyřdílné série Havraní bratrstvo. Mělo by se jednat o spin-offovou trilogii zaměřenou na postavu Ronana Lynche. Zpracování ve formě seriálu tak dává mnohem větší smysl než to filmové, i když zahraniční fanoušky to možná úplně netěší.

Filmová práva ke knize Osudný polibek získala ještě před jejím vydáním v roce 2012 společnost New Line Media. Snímek měl produkovat Akiva Goldsman, z produkce však nakonec sešlo. O rok dříve zakoupilo studio Warner Bros na vlně popularity Hunger Games a Stmívání práva ke knize Ve znamení Štíra (The Scorpio Races). Asi nemusím dodávat, že z projektu také vycouvali, byť ještě v roce 2015 oznámili jméno režiséra.

První knihu série Havraní bratrstvo vydalo v češtině nakladatelství Argo v roce 2014. Nakladatelství dlouho slibovalo pokračování, ale kvůli nízkému zájmu nakonec sérii stoplo. Na Slovensku se knih ujal Slovart a na léto chystá vydání druhého dílu. Pokud nečtete v angličtině, budete moci sáhnout alespoň po slovenském vydání. I když pokud by na seriál opravdu došlo, dá se očekávat zvýšený zájem o české vydání a Argo by ještě své rozhodnutí mohlo přehodnotit. Takže já držím projektu palce!

Zdroje informací a obrázků: Collider.com, Deadline.com, Hypable.com, Tor.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge