Bojíte se klaunů? Že ne? Tak budete…

Filmy Knihy Novinky

Vypadá to, že Stephen King bude letos opravdu v kurzu.  Letos se dočkáme jeho Temné věže, děsivého klauna i zrádné Mlhy. Ale všechno popořadě…

Každých sedmadvacet let se ve městě Derry probouzí zlo, beroucí na sebe podobu toho, čeho se nejvíce bojíte. Důvod je jediný: strach ochutí naše maso a „To“ může začít hodovat.

Ale pozor! Živí se hlavně dětmi, protože jejich strach je mnohem jednodušší než u dospělých. Tak to chodí odpradávna, jenže v roce 1958, zrovna v době, kdy má klaun Pennywise žně, se spojí parta dětí a „To“ porazí.

Myslí si, že ho zabily, ale… v roce 1985 je jisté, že „To“ žije a střádá strašlivou pomstu. Sedm členů tehdejší dětské party musí opět čelit hrůzám mládí, na které časem raději a neúmyslně zapomněli.

Hororový thriller To děsí čtenáře už pěknou řádku let, přesněji řečeno od roku 1986, kdy byla kniha poprvé vydána. Diváky pak začala děsit minisérie z roku 1990 s Timem Currym v hlavní roli Pennywise.

My se tak letos můžeme těšit na remake, který bude rozdělen do dvou částí. Letos se dočkáme filmu pokrývající události roku 1957 a příští rok pak do kin přijde pokračování zabývající se rokem 1985.

Režie prvního dílu se ujal Andrés Muscietti, který má na kontě hororovou Mamu. Za scénářem stojí Cary Fukunaga, Chase Palmer a David Kajganich. V roli děsivého Pennywise se objeví Bill Skarsgård, dále uvidíme Jaedena Lieberhera, Jeremyho Ray Taylora, Sophii Lillis, Finna Wolfharda, Wyatta Oleffa, Chosena Jacobse, Jacka Dylan Grazera a Nicholase Hamiltona. Film se do čekých knih dostane 7. září.

Zdroj informací a obrázků: CSFd.cz, DatabazeKnih.cz, Variety.com, EW.com, ComingSoon.net, Hypable.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge