Temnější tvář magie se dočká adaptace

Filmy Novinky

O českém vydání nové série Victorie Schwabové jsme psali už téměř před rokem. Za tu dobu stihl vyjít první díl a usídlit se v mnoha domácích knihovničkách. Teď to vypadá, že se dočkáme také adaptace příběhu.

Filmová práva k příběhu byla k dispozici už v únoru 2015, tedy v době, kdy první kniha vyšla v originále. Během posledních pár týdnů však aukce nabrala na otáčkách a v podstatě se o práva strhla bitva. Z té vyšla vítězně společnost Sony, která teď domlouvá podrobnosti (nejspíš) filmové adaptace.

Zatím se objevily informace o tom, kdo by měl snímek produkovat. Mělo by jít o tým ve složení Neal Moritz (Prison Break, Preacher), herec/producent Gerard Butler a samozřejmě také Victoria Schwab.

Na duben chystá nakladatelství Argo vydání druhého dílu s názvem Setkání stínů. Ještě během března bychom se měli dočkat také překladu knihy Vicious, tu hledejte pod názvem Neobyčejní:

Skvělý příběh o ctižádosti, žárlivosti, touze a nadpřirozené moci… Victor a Eli, dva samotáři, kteří se poznali na studiích, brzy zjistí, že je pojí společná vášeň k nebezpečí a zážitkům blízkým smrti a také že při vhodných příležitostech dokážou dobře rozvíjet své mimořádné schopnosti, dokud se jim jejich odvaha nevymkne z rukou. Victor po deseti letech utíká z vězení a za pomoci mladé dívky hledá svého dávného kamaráda, zatímco Eli pokračuje ve své misi zbavit se všech dalších nadpřirozených bytostí až na svou tajemnou a nepřemožitelnou pomocnici. Oba poháněni vzpomínkou na zradu a prohru jsou k nezastavení, ale kdo nakonec vyvázne se zdravou kůží? V Neobyčejných autorka přichází s drsným komiksově laděným příběhem, který vás zavede do světa, kde získaná nadpřirozená moc nemusí nutně vést k hrdinství a kde se na spojenectví příliš nehraje. Budete svědky fascinující charakterové studie, která vás donutí přemýšlet o tom, co znamená být hrdinou nebo zločincem, a zda je mezi nimi nějaký jasně definovatelný rozdíl.

Zdroje informací a obrázků: argo.cz, hollywoodreporter.com, neoluxor.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge